AcasăNewsBasescu le-a dat parlamentarilor cu unicameralul peste nas

Basescu le-a dat parlamentarilor cu unicameralul peste nas

Singur in fata unei majoritati parlamentare ostile, Traian Basescu lasa impresia unui om infrant, un condamnat in banca acuzatilor care-si asteapta resemnat pedeapsa. Fals! Odata ajuns la tribuna Parlamentului, presedintele a aratat ca este mai mult decat pregatit pentru lupta.

Traian Basescu le-a multumit parlamentarilor ca i-au dat posibilitatea sa se intoarca la popor

Intr-un discurs care nu a durat mai mult de 10 minute, Traian Basescu a reusit sa treaca in revista toate temele de atac pe care le va utiliza pana in ziua referendumului.

Gestul de curtoazie al presedintelui Basescu l-a surprins pe Crin Antonescu

“In ceea ce priveste documentul care mi-a fost adus la cunostinta aseara, apreciez ca are patru mari obiective, dintre care trei de fond si unul conjunctural. Primul este punerea sub controlul PSD si al PNL a institutiilor statului si in mod deosebit a justitiei. Al doilea obiectiv este subordonarea tuturor institutiilor statului catre partid, prin incalcarea grava a Constitutiei si a legilor tarii. Cel de-al treilea obiectiv este legat de nepunerea in aplicare a referendumului din noiembrie 2009, prin care poporul, in numele caruia PNL si PSD afirma ca au facut, ca au declansat procesul de suspendare a Presedintelui, a votat cu 85% pentru Parlament unicameral si pentru 300 de parlamentari. Acestea sunt motivele de fond pentru care doriti suspendarea Presedintelui Romaniei”, a declarat Traian Basescu, multumindu-le parlamentarilor ca ii ofera posibilitatea sa se intoarca la popor, dar, avertizandu-i ca el nu si-a spus ultimul cuvant. “Multi dintre dumneavoastra credeti ca institutiile statului mai sunt ca in anul 2004. Doamnelor si domnilor senatori si deputati, va inselati amarnic”, le-a mai transmis presedintele deputatilor si senatorilor.

Jucator pana la capta

Dupa un discurs calm si plin de formulari de genul “onorata conducere”, “ma adresez cu respect”, Traian Basescu i-a articulat usor pe demnitari, propunandu-le sa profite de referendum si sa intrebe poporul daca este de acord cu micsorarea numarului de senatori si deputati si cu Parlamentul unicameral. “Apropo, n-ati vrea, cu ocazia referendumului de validare sau invalidare a Presedintelui, sa organizati si referendumul pentru Parlament unicameral, pentru validarea noii Constitutii, in care sa introduceti doar atat: Parlament unicameral si 300 de parlamentari? Acum va respect pentru ca ati declansat o procedura constitutionala, dar va voi respecta de doua ori daca veti supune votului poporului si modificarile la Constitutie”, a conchis presedintele, care a promis ca va fi prezent si astazi la dezbaterea cererii de suspendare.

Legea referendumului, modificata de Guvern

Reunit in sedinta extraordinara, Executivul a modificat Legea referendumului printr-o ordonanta de urgenta. Si asta in ciuda faptului ca Parlamentul a schimbat deja aceasta lege care nu a fost inca promulgata de presedintele tarii.  In forma agreata de Guvern, Legea referendumului prevede ca presedintele poate fi demis cu 50% plus unu din numarul persoanelor prezente la vot.

[poll id=”298″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
843 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger