AcasăNewsBasescu, la PPE: "Sa ramanem uniti, 27 de membri in UE, si...

Basescu, la PPE: „Sa ramanem uniti, 27 de membri in UE, si nu 17!”

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la PPE, ca solutia pentru actuala criza economica este ca statele din UE sa ramana unite, sa fie 27 de membri, si nu 17, cate state are zona euro.

„Solutia pentru actuala criza este sa ramanem uniti. Sa ramanem 27 de membri in UE, si nu 17, cat are zona euro”, a spus presedintele Basescu. Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a reiterat, joi, ca doreste un acord privind disciplina bugetara la nivelul celor 27 de state membre UE, avertizand ca, daca nu se va ajunge la un consens, masurile vor fi aplicate doar in zona euro, informeaza AFP.

Seful statului francez a reamintit ca Franta si Germania sunt favorabile unui acord la nivelul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, reiterand insa ca, in cazul unui esec, acordul va fi semnat doar cu cele 17 state membre ale zonei euro. „Vrem cele 27 de state, dar, daca in interiorul celor 27 va fi un blocaj, vom trece la 17”, avertizeaza Sarkozy.

Franta si Germania le vor prezenta, joi seara, celor 27 de state UE un proiect comun de revizuire a tratatelor europene care ar inaspri considerabil disciplina bugetara.

 

author avatar
Ciprian Purice
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger