AcasăNewsBasescu, la plecarea la Consiliul European informal: Sustinem un program european de...

Basescu, la plecarea la Consiliul European informal: Sustinem un program european de relansare a cresterii economice

Presedintele Basescu a declarat, miercuri, inainte de a pleca Bruxelles, pentru a participa la Consiliul European informal, ca Romania va sustine consolidarea fiscala si masurile de crestere economica, insa fara ca acest lucru „sa ne lezeze interesele”, adica fara sa fie afectate fondurile structurale. „Sustinem gasirea de solutii pentru ca Grecia sa ramana in eurozona”, a mai spus Basescu.

Seful statului a spus ca Romania sustine masurile de crestere economica sustenabila, bazate pe consolidare fiscala. „Romania sustine fara rezerve actualul tratat fiscal. Credem ca nu este posibila crestere economica fara consolidare fiscala”, a afirmat Traian Basescu.

„Sustinem fara rezerve un program european de relansare a cresterii economice pe fondul unei bune stabilitati fiscale a statelor. (….) Vom sustine solutii de crestere economica, cu conditia ca acestea sa nu ne lezeze interesele, adica, punerea subsemnul intrebarii fondurilor structurale neutilizate. In acelasi timp vrem sa putem beneficia de eventuale facilitati create in interiorul unui program de crestere ce va fi prezentat in iunie, dar intr-o modalitate care sa nu ne impinga in zona de deficit excesiv, sa intram intr-o situatie in care sa fim penalizati”, a adaugat Basescu.

Seful statului a precizat ca la Consiliul European informal de la Bruxelles se va discuta si despre situatia Greciei. „Si Grecia va fi, cu siguranta, un subiect. Sustinem gasirea de solutii pentru ca Grecia sa ramana in eurozona. Este nu numai in interesul nostru, ci al tuturor statelor Uniunii Europene”, a mai declarat presedintele Basescu.

106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger