AcasăNewsBasescu la mitingul de la Iasi: Va chem pe 29 sa spuneti...

Basescu la mitingul de la Iasi: Va chem pe 29 sa spuneti ”nu” echipei Antonescu-Ponta-Voiculescu

Traian Basescu, la Iasi (captura video)

Traian Basescu a participat, sambata, la un miting la Iasi, la care s-au adunat circa 10.000 de oameni. Presedintele suspendat a indemnat din nou romanii sa iasa la vot, pe 29 iulie, la referendum, chemandu-i sa spusa ”NU echipei Antonescu-Ponta-Voiculescu”

Traian Basescu (captura video)

Vreau ca pe 29 sa mergem la vot. Sunt foarte multi care spun ca nemergand la vot nu legitimam lovitura de stat. Pot fi de acord cu ei, dar pana la un punct, si acest punct este legat de cum ne vad cei din Uniunea Europeana. Romania are acum nevoie mai mult ca oricand sa se vada ca exista o forta care pune capat abuzului si loviturii de stat a lui Ponta si Antonescu, iar aceasta forta nu este alta decat poporul roman. Voi sunteti cei care in 2007 ati spus „nu” la referendumul de demitere. Atunci v-ati aparat presedintele. Astazi aveti de aparat mai mult, astazi trebuie sa va aparati tara prin votul vostru. Pe 29 nu discutam despre scaunul lui Basescu, pe 29 romanii au de ales intre a spune „da” lui Crin si Ponta, lasand tara in izolare, si a spune „nu” demiterii presedintelui, dovedind ca romanii sunt deasupra clasei politice”, a spus presedintele suspendat.

Totodata, Basescu a sustinut ca daca daca Ponta sau Antonescu raman in fruntea tarii dupa referendum, nu doar acestia vor fi izolati, ci tara intreaga. „Prin reactiile pe care le-ati vazut toti la toti aliatii nostri, puteti intelege ca Romania e izolata acum datorita vremelnicilor ei conducatori, fie ca se numesc Crin Antonescu, Victor Ponta, sau fie ca numele lui, din umbra, este Voiculescu. Acesti oameni nu sunt parteneri de dialog ai statelor din UE. Daca ei vor ramane dupa referendum sa conduca destinele tarii, nu vor fi izolati numai ei, ci Romania va ramane izolata. De aceea eu va chem pe 29 sa spuneti ”nu” echipei Antonescu-Ponta-Voiculescu„, a afirmat Basescu.

Presedintele suspendat a declarat ca e greu sa gasesti in lumea asta un presedinte care, dupa opt ani, sa mai aiba 50% din ptiunile celor care merg la vot. „Este pentru mine este o misiune imposibila, dar le vom demonstra ca noi suntem in stare sa indeplinim si misiuni imposibile. De aceea „nu-ul” din 29 inseamna un „nu” nedreptatii, lucrului necinstit din politica, un „nu” celor 20 de parlamentari cu dosare penale care au votat pentru suspendare, un „nu” vremurilor cand institutiile statului erau subordonate partidelor si nu interesului public„, a adaugat Basescu.

La mitingul de la Iasi au luat parte, alaturi de presedintele suspendat, Traian Basescu, sotia acestuia, Maria Basescu, dar si membri ai PDL – Vasile Blaga, Monica Macovei, Cristian Preda, dar si fostul premier Mihai Razvan Ungureanu. In jur de 10.000 de oameniasistat la mitingul de sustinere organizat de PDL in Piata Palatului Culturii din Iasi.

author avatar
Cristina Stefan
301 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger