AcasăNewsBasescu, la depunerea juramantului noului Guvern: Numele viitorului premier fusese demult discutat

Basescu, la depunerea juramantului noului Guvern: Numele viitorului premier fusese demult discutat

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la depunerea juramantului noului guvern, ca numele „viitorului premier” fusese demult discutat de el si de fostul prim-ministru si ca a fost o optiune in privinta momentului la care aceasta schimbare sa aiba loc.

Iata declaratiile presedintelui Traian Basescu:

„M-am simtit extrem de legat de un Guvern care a avut pe umerii lui asemenea responsabilitate. Voi fi alaturi de dumneavoastra, gata oricand sa mediez orice disputa. Vreau sa stiti, in perioada aceasta, in care de multe ori discutam cu premierul, cu ministrul de finante, sau Bogdan Dragoi, au fost momente extrem de dificile. Dificultatile au fost impratite intre guvern si presedinte. Am avut de multe ori sentimentul ca sunt parte a acestui Guvern, pentru ca aveam nevoie de toata forta politica pentru a depasi momentul.

A fost pentru noi o optiune legata de moment: cand putem sa ne asumam acest eveniment, nu daca trebuie sa ni-l asumam. O spun acum public: numele viitorului prim-ministru fusese demult discutat si cunoscut atat de mine, cat si de fostul prim-ministru al Guvernului Romaniei Emil Boc. Cei care s-au declarat surprinsi n-au avut decat sa fie surprinsi.

Inchei multumind inca o data Guvernului Emil Boc si felicitand Guvernul Ungureanu. Astept ca cei din generatia mea de oameni politici si chiar ca cei din generatii mai vechi sa inteleaga ca a venit timpul sa predea stafeta generatiei care la Revolutie nu era majora. Este timpul lor si numai ei pot credibiliza major Romania.

Astept de la noul Cabinet noua lege a sanatatii. Astept de la noul Cabinet initierea discutiilor si cu opozitia pentru a se conveni asupra unei legi a reorganizarii administrative a Romaniei.

Romania nu trebuie sa mai imprumute bani pentru a da salarii, nu trebuie sa mai imprumute bani pentru asistenta sociala. Astept mai multa rigoare de la Guvernul Ungureanu, mai multa transparenta. Astept ca pe site-urile ministerelor sa apara fiecare leu cheltuit, chiar in fiecare zi.

Consider ca a venit timpul generatiei voastre si cel mai important lucru pentru Romania este ca voi, generatia tanara, sa reusiti. Ii multumesc din nou celui care pleaca pentru ca in echipa celui care vine sunt oameni care la Revolutie aveau intre 11 si 21 de ani.

Avem un guvern nou si as remarca ceea ce trebuie remarcat: Sunt doi prim-ministri, unul care pleaca, altul care vine si care fac parte din aceeasi generatie. Ii cunosc pe toti cei care au fost parte a echipei premierului Emil Boc. Toti au stiut ca masurile anticriza nu aduc glorie. N-am reusit nici eu, nici ei cu legea sanatatii, dar ramane o sarcina pentru viitor.

Asa au aparut codurile pentru justitie, legea micii reforme, noua lege a salrizarii, noul cod al muncii, noua lege a asistentei sociale. Premierul Emil Boc si echipa lui nu s-au multumit doar cu masurile necesare trecerii prin criza. Au avut ca prioritate modernizarea statului roman. Criza aceasta i-a obligat pe oamenii politici responsabili sa nu mai amageasca poporul cu traiul din imprumut, cu traiul din amanetarea viitorului. Emil Boc si echipa lui au fost oameni politici care si-au asumat responsabilitatea trecerii Romaniei prin criza. si-au pus interesul national mai presus decat interesul personal.

Ce se intampla azi este continuarea nerostita, din motive de interes national, a discursului din 25 ianuarie. Este probabil partea care a lipsit acelui discurs, dar atat se putea atunci, cu o zi inainte de inceperea misiunii FMI”.

Ceremonia de depunere a juramantului de catre membrii Cabinetului Ungureanu

Membrii cabinetului Ungureanu au depus juramantul in prezenta sefului statului si a presedintilor celor doua Camere al Parlamentului si presedintele Curtii Constitutionale.

La eveniment au participat parlamentari si reprezentanti ai partidelor care constituie coalitia de guvernare. Printre acestia s-au numarat Emil Boc, Traian Igas, Elena Udrea, Valeriu Tabara, Sulfina Barbu, Anca Boagiu, Ion Ariton, Teodor Baconschi, Gheorghe Flutur, Gheorghe Ialomitianu, Ioan Oltean. De asemenea, au fost prezenti la Cotroceni reprezentanti ai UNPR precum serban Mihailescu, Anghel Iordanescu, Lavinia sandru, Niculai Ontanu. La ceremonie a luat parte si presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean.

author avatar
National
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger