AcasăNewsBasescu, la cafea cu liderii Miscarii Populare

Basescu, la cafea cu liderii Miscarii Populare

UPDATE – La iesirea de la intrunirea cu liderii Fundatiei „Miscarea Populara”, seful statului a vorbit cu jurnalistii. Basescu a spus ca „nu mai are nevoie de partide in momentul de fata” si ca „dezavueaza” mesajele trimise de Videanu, Boagiu si Vas, in urma cu doar o zi, la Conventia PDL.

„In primul rand, am discutat despre programul Fundatiei. Sigur, am facut o analiza si la ce au facut astazi si nu cred ca au facut un lucru neimportant. Au prezentat cateva principii si obiective ale Fundatiei, in acelasi timp eu m-am angajat tot timpul sa-i sprijin, ca aceasta Fundatie sa-si atinga obiectivul, adica sa-i antreneze in dezbatere, in crearea opiniei publice pe aceia care nu s-au dus la vot. Sunt 58% din romani care nu au participat la vot si atunci trebuie creat un vehicul – si aici discutam despre Fundatia „Miscarea Populara” ca fundatie cu obiective politice  -prin care sa faca oamenii care au fost dezamagiti de politicieni sa participe la dezbatere. Iar eu am convingerea ca aceasta fundatie va reusi sa creeze presiune chiar pe partidele politice. Daca la un moment dat va fi o fundatie in care membrii ei ajung la concluzia ca este bine sa se transforme in partid politic, de ce nu? Dar in ce ma priveste, eu nu mai am nevoie de partide in momentul de fata, chiar dezavuez mesajele dragute transmise de Adriean Videanu, de Anca Boagiu si de Vass, ieri, de la Conventie. Parteneriatul meu s-a incheiat, iar ce-am vazut ieri la Colegiul Director al PDL mi-a confirmat ca am facut foarte bine ca am incheiat aceasta colaborare. Ei sa-si vada de politica lor”, a precizat presedintele.

La doar cateva ore dupa ce  „Miscarea Populara” a fost lansata oficial, duminica, seful statului si liderii Fundatiei au iesit la o cafea, intr-un local din apropierea sediului PDL din Capitala.

Si chiar daca inca de zilele trecute spunea ca nu se va implica direct in deciziile pe care le vor lua memmbrii Fundatiei, Basescu a fost zarit, la o cafea, duminica dupa-amiaza, cu mai multi dintre cei care fac parte din „Miscarea Populara”. Printre ei Cristian Diaconescu, Daniel Funeriu, dar si Sebastian lazaroiu, cel care a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie de la intrunirea informala. Instantanee au fost postate si pe pagina de Facebook „Alaturi de Traian Basescu”.

„Tatal spiritual” al Fundatiei, cum il considera Marian Preda, liderul Miscarii, Traian Basescu nu a fost prezent la evenimentul oficial. Presedintele declara inca de acum cateva zile ca nu se va implica in mod direct in activitatea Fundatiei, dar ca va „veghea” ca ea sa existe. Asa dupa cum insusi seful statului anunta, dupa ce Cristian Diaconescu publica pe blogul sau informatia ca Fundatia „Miscarea Populara” va lua fiinta in curand, Traian Basescu a fost cel care a avut ideea infiintarii Fundatiei.

„Traian Basescu este cel care a venit cu ideea. El este, ca sa spun asa, tatal spiritual al Miscarii Populare. A decis sa nu se implice direct, dar va veni alaturi de noi atat la dezbaterile din tara cat si la orice alte evenimente va putea participa domnia sa”, a declarat Marian Preda, citat de realitatea.net.

De altfel, Preda a precizat inca de la lansare ca Fundatia nu este un partid politic. Iar Basescu spunea, recent, ca daca „Miscarea Populara” se va transforma intr-un partid, se va delimita de Fundatie.

Sursa foto: Facebook

149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger