AcasăNewsBasescu isi baga “P”-ul in USL

Basescu isi baga “P”-ul in USL

Gabriel Oprea a varat in coasta USL-ului o platforma civica, USP. Respectiv “Uniunea Social Progresista”, pe numele sau intreg.

Dupa ce a “curatat” dreapta, Traian Basescu se ocupa acum si de stanga scenei politice

Luata din pripa, mai ales in cazul in care USP ar nimeri prima pe buletinul de vot, o parte din electorat va distinge greu diferenta dintre “L” si “P” din numele prescurtate ale celor doua formatiuni. Iar confuzii de acest gen s-au facut chiar si in perioade stabile, cand nici politica si nici economia nu erau marcate de incertitudini, prin urmare strategia nu este de lepadat. Din start, Gabriel Oprea a anuntat si ca noua platforma civica (la care au aderat niste sindicalisti ramasi fideli lui Marian Sarbu, plus cateva asociatii de pensionari) este una de stanga, gandita ca o alternativa curata la coruptul PSD. Tinand cont de culoarea stangii mioritice, se poate spune si ca Oprea a scos-o la produs, pe scena politica, pe Scufita Rosie, sora buna cu Alba ca Zapada in acest basm electoral.

Diaconescu s-a trezit si el cu un “geaman”: PPLC

Cei trei muschetari ai USL trebuie sa faca fata atacului sub centura dat de generalul Gabriel Oprea

Nu numai USL-ul se confrunta insa cu o astfel de concurenta neloiala, ci si Dan Diaconescu cu al sau PPDD. Realizatorului i-a pierit bucuria de a se vedea cu partidul inregistrat dupa ce a aflat ca principalul sau adversar, Constantin Cojocaru (care a si contestat la tribunal inscrierea PPDD), si-a legalizat la randul lui “Partidul Poporului – Legea lui Cojocaru”. Prescurtat, PP LC, denumire foarte asemanatoare cu PPDD-ul realizatorului OTV. Cu doua Partide ale Poporului concurand la acelasi scrutin, lui Diaconescu ii este pe buna dreptate teama de confuzii, mai ales in randul fanilor lui rurali, care usor pot pune stampila pe sigla rivalului.

Gabriel Oprea

Dincolo de persoane si partide, declansarea unui razboi al siglelor si nu al programelor ne arata de pe acum ca romanii nu vor avea nici ce, nici de unde alege in 2012.

author avatar
Simona Badulescu
919 afisari

5 COMENTARII

  1. Eu cred ca ar trebui sa fim mai optimisti in ceea ce priveste desfasurarea viitoarelor alegeri. Nu cred ca identificarea siglei va fi o problema. UNPR-ul lui Oprea are sanse mari. Mult succes!

  2. Degeaba se incearca de pe acum gasirea unei scuze celor de la USL cand vor pierde alegerile in favoarea progresistilor. Sa nu uitam ca romanii nu sunt chiar atat de batuti in cap sa nu faca diferenta intre P si L. Mergeti la vot, nu mai jigniti.

  3. Băsescu a mulţumit UNPR şi a adăugat că formaţiunea a asigurat stabilitatea guvernamentală în momente extrem de dificile pentru România, Europa şi Uniunea Europeană. Aceasta uniune social progresista, care se va forma din sindicate, ong, si asociatii de pensionari si numai, va deveni spaima USL.

  4. Platforma civica a UNPR – “Uniunea Social Progresista”, e totusi un proiect mult mai realist decat Miscarea Populara a PDL, prilej cu care Oltean a anuntat ca personal nu doreste primirea UNPR la masa tratativelor, de parca lui Sarbu sau Oprea i-ar pasa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger