AcasăNewsBasescu, intre demiterea Codrutei Kovesi si condamnarea Elenei Udrea

Basescu, intre demiterea Codrutei Kovesi si condamnarea Elenei Udrea

Degeaba pozeaza in aparatorul dreptatii, Traian Basescu are cu totul alte interese

Atat timp cat Sistemul, ca structura paralela a statului si cu regim privat a functionat perfect, Basescu nu a avut nimic de comentat. Multa vreme, i-a negat existenta desi s-a folosit din plin de el. Adversarii politici sau incomozii erau inhatati de DNA si, chiar daca nu se ajungea la condamnarea lor, cel putin erau compromisi definitiv. Fara sanse de reabilitare si de demonstrare a derapajelor sau, mai bine zis, nu in timpul mandatului sau.

Degeaba pozeaza in aparatorul dreptatii Traian Basescu are cu totul alte interese

Tarziu, foarte tarziu, Traian Basescu a recunoscut ca Sistemul a fost creat de el, numai ca, vezi Doamne, el nu a fost construit pentru a semana frica si nici abuzuri nu a facut. Abia dupa ce fratele lui, ginerele, una dintre fiice si nepotul au dat de belele, Basescu s-a trezit si i-a aruncat in spate toate abuzurile facute. Iar acum, cand condamnarea Elenei Udrea este la un pas distanta, fostul presedinte trage salve de artilerie grea in curtea aceluiasi Sistem. Strategie sau coincidenta?

 Ne ia pe toti de prosti

Niciodata fostul presedinte nu s-a aratat deranjat de spectacolul defilarii in catuse a impricinatilor. Nu a avut reactii adverse nici cand politicienii se incolonau la usa DNA pentru a da cu subsemnatul in dosare facute pe genunchi. Era foarte bine, Sistemul creat de el isi indeplina scopul. Cand insa mamaliga a explodat si au inceput sa iasa la suprafata adevaruri incomode, Traian Basescu a schimbat foaia si a iesit public cu alta varianta.

Udrea n a vazut n a auzit nici macar nu stie ce e aia spaga

El nu a facut nimic, doar Maior e de vina! George Maior punea totul la cale, din postura de fost sef al SRI. Un Maior care a atras in tot felul de combinatii judecatori si procurori de prim rang, politicieni de prin mai toate partidele, ministri si alti demnitari, generali din SRI, MAI si Armata. O grupare ciudata, despre care el, Basescu, nu poate spune prea multe. Nici cu ce scop socializau atat de intens, nici de ce simteau nevoia sa puna tara la cale atat timp cat separatia puterilor in stat nu se face in fata fileului de tenis. Nu stia nici unde se vedeau si ce discutau, nici daca vreunul il musca de fund, dupa cum nu stia nici daca se puneau la cale tunuri financiare sau alte potlogarii. O vrea el sa pozeze in inger, dar prea ne ia pe toti de prosti.

Uite cine vorbeste!

Sa ai la dispozitie o structura care stie tot ce misca in Romania si tu sa nu ai habar de ce se intampla sub tine, ca presedinte, tine, mai degraba, de tratatele de psihiatrie. Pai, daca lui Maior, bunaoara, i s-ar fi nazarit sa fie presedinte si, mana in mana cu sefa DNA, l-ar fi umflat peste noapte si i-ar fi croit un dosar care sa-l infunde definitiv? Basescu, prost strateg, are grija insa sa o introduca in ecuatie – intr-o discutie de la postul TV preferat – pe Elena Udrea. Ce treaba are Udrea cu gruparea asta? A fost o data sau de doua ori la intalnirile astora, dupa care a fost exclusa. Probabil ca toata lumea s-a prins ca ii dadea raportul si nu avea nevoie de turnatori. Dar introducerea ei are legatura cu Laura Codruta Kovesi, participanta infocata la astfel de intruniri. Aceeasi Kovesi careia, acum, abia acum, Basescu ii cere demisia cu spume la gura. Este evident ce vrea Basescu sa zugraveasca in tabloul asta intitulat „Uite cine vorbeste!”, cu sefa DNA bine tavalita prin tarana conspiratiilor de chermeza din sediile acoperite ale SRI.

Doar interese persoanle

Daca demiterea acesteia se va cere, oficial, de catre ministrul Justitiei, dupa cum se aude, inainte de pronuntarea condamnarii Elenei Udrea, DNA va pierde partida, pentru ca presiunile lui Basescu & Co. sunt imense. Batalia acestuia pentru a o scapa de vreo condamnare este cel putin ciudata. Udrea nu ii este nici sotie si nici fiica. In schimb, ajunsa dupa gratii pentru un timp sucient de indelungat, exista riscul sa-l toarne in speranta unui regim de detentie mai decent. Nu-i de colea sa stai 10, 12 sau 15 ani la puscarie. Iar Sistemul, acelasi creat de fostul presedinte, daca este cazul, stie sa te faca sa-ti blestemi si ziua in care te-ai nascut, mai ales daca vrea sa scoata ceva de la tine. Pe de alta parte, demiterea Codrutei Kovesi nu e chiar atat de simpla. Iohannis, chiar daca i se va cere oficial, nu va putea lua vreo masura fara sa se consulte cu sustinatorii ei americani sau din vestul Europei. Si daca acestia zic nu, asa ramane. Basescu, acum, nu face altceva decat sa profite de o conjunctura ivita dupa decizia CCR privind abuzul savarsit de DNA in anchetarea Guvernului dupa emiterea celebrei Ordonante 13. Jocul lui duplicitar este evident, ca sa-si satisfaca interesele personale. A criticat Ordonanta din toti rarunchii, ca orice speculant pe piata curvasariilor politice, dar, daca tot a rezultat ca este un abuz, de ce sa nu ceara, si mai vehement, demiterea Codrutei Kovesi? Doamne fereste, cum sa putrezeasca Nuti in puscarie?

author avatar
Valentin Boeru
1.775 afisari

3 COMENTARII

  1. Lucru acasa, nou in 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii:
    pacurarucostica1963@gmail com

  2. Traian Basescu face valuri degeaba. Udrea va ajunge la puscarie pentru multi ani si lumea va uita de ea destul de repede. Kovesi va fi numita in fruntea unui organism european si se va inchide gura lumii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger