AcasăNewsBasescu incepe campania electorala: "De la 1 iunie marim salariile!"

Basescu incepe campania electorala: „De la 1 iunie marim salariile!”

Unul din mesajele principale adresate de presedinele Traian Basescu in Parlament a fost necesitatea ca de la 1 iunie Guvernul sa gaseasca solutii pentru marirea salariilor bugetarilor, masura prin care pare ca seful statului da startul in campania electorala.

„La inceputul anului 2011, parte din sumele taiate din salariile bugetarilor au fost restituite. Cred ca este o datorie a mea si a dumneavoastra pentru ca undeva in jurul date de 1 iunie sa reintregim salariile bugetarilor (…) Veti avea suportul meu, daca talentul dumneavoastra si al Guvernului va fi pe masura momentului si nevoii de a restabili veniturile bugetarilor”, a spus presedintele.

Traian Basescu: „Rog opozitia sa revina in Parlament!”

Discursul lui Basescu in Parlament, intrerupt de persoane din balcoane care striga „Demisia! „

Traian Basescu: „Redeschideti mineritul care a devenit rentabil!”

Basescu: „Trebuie adoptata Legea sanatatii si a reorganizarea administrativa!”

Basescu cere Parlament unicameral cu 300 de membri si uninominal pur

El a aratat ca aceasta reintregire a salariilor bugetarilor va trebui facuta in conditiile in care in luna ianuarie a fost colectat la buget un excedent fata de veniturile planificate, insa februarie a fost un minus de doua ori mai mare decat excedentul din luna precedenta. Potrivit presedintelui, si in martie este posibil un minus in colectare veniturilor la buget, dar acesta se datoreaza conjuctural situatiei meteorologice din luna februarie.

De asemenea, seful statului a subliniat ca dincolo de perioada de criza in care Parlamentul a acceptat masurile din ultimii doi ani, parlamentarii au gasit la inceputul mandatului resurse si pentru „a scoate din cea mai neagra saracie pensionarii CAP” prin acordarea pensiei minime garantata.

El s-a declarat convins ca majoritatea parlamentara, impreuna cu guvernul, premierul, privind in bugetul de stat, asa cum este aprobat si fara a diminua investitii, ar putea gasi resurse ca la sfarsitul mandatului sa le poata spune bugetarilor ca vor avea salariile intregi asa cum le-au gasit la inceputul mandatului din 2008.

author avatar
Ciprian Purice
345 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu mai tine vrajeala,mincinosule !!Pai de bazine de inot ai avut bani,dar de dat inapoi salariile taiate,nu.Si de facut parcuri la sate…Nu mai merge cu minciunica,chiorule,ca poti sa le si dai salariile taiate de la bugetari,ca tot nu vor vota cu partidul tau.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger