AcasăNewsUPDATE Basescu convoaca Parlamentul pe 19 decembrie, ora 13

UPDATE Basescu convoaca Parlamentul pe 19 decembrie, ora 13

Traian Basescu

UPDATE: Seful statului a decis sa convoace Parlamentul pe 19 decembrie, ora 13. Basescu anuntase in jurul pranzului, cand inca se afla la Bruxelles, ca ia in calcul aceasta ora. Intre timp, rezultatele scrutinului parlamentar din 9 decembrie au fost publicate in Monitorul Oficial, asa ca presedintele Basescu a semnat decretul privind convocarea noului Legislativ. „Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat vineri, 14 decembrie a.c., Decretul prin care Parlamentul Romaniei, ales la data de 9 decembrie 2012, se convoaca in ziua de 19 decembrie 2012, la ora 13.00, la sediul celor doua Camere, aflat in Palatul Parlamentului”, se precizeaza intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Seful statului a declarat, vineri, ca „imediat” ce rezultatul alegerilor va fi publicat in Monitorul Oficial (MO) va convoca Parlamentul, tinand, insa, cont ca functionarea celor doua Legislative sa nu se suprapuna. Actualul Parlament isi incheie mandatul miercurea viitoare, pe 19 decembrie.

Traian Basescu

Inainte sa revina in tara de la Bruxelles, unde a participat, in ultimele doua zile, la lucrarile PPE si ale Consiliului European, Basescu le-a spus jurnalistilor ca vrea sa convoace Parlamentul cat mai curand dupa ce rezultatul alegerilor va fi publicat in MO.

„Convocarea trebuie sa tina cont de un element esential: nu pot suprapune functionarea a doua Parlamente. Parlamentul actual isi termina mandatul pe 19 decembrie, ma gandesc, uite, in avion, daca sa il convoc pe 19 la ora 13.00. Vreau sa fie cat mai apropiata (data-n.r) pentru ca institutiile rezultate din alegeri sa fie rapid puse pe picioare”, a precizat Traian Basescu.

160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger