AcasăNewsBăsescu, îmbârligătorul șef

Băsescu, îmbârligătorul șef

Stăpânul „șopârlelor” e în stare de orice pentru a câștiga Iohannis

Odiosului nu i-a fost de ajuns un mandat mizerabil. Nu i-a fost de ajuns nici al doilea mandat, furat cu ajutorul unor slugi la fel de odioase. Nu s-a săturat de intrigile împrăștiate timp de zece ani, după cum nu s-a săturat nici de bârfele de la Curte, întreținute de turnătorii cei mai scârboși. A reușit sinistra performanță de a compromite tot ceea ce a atins de-a lungul vieții de la Cotroceni. Cu ajutorul unei justiții modelate după urâțenia lui sufletească, a distrus vieți, destine și a batjocorit pe oricine i-a stat în cale.

Stăpânul „șopârlelor” e în stare de orice pentru a câștiga Iohannis

Acum, după ce a ajuns europarlamentar printr-un calcul aberant al computerelor, nu i-au mai rămas decât răutatea și pasiunea de a strecura șopârle peste tot. Uită că în plan politic este un nimeni de care orice om cu capul pe umeri se ferește ca de dracu.

Un sforar degeaba

Traian Băsescu încă mai crede că vorbele lui sunt de o importanță capitală. Crede că se mai uită cineva în gura lui și că judecățile lui au valoare. Aprecierile lui despre liderii politici ai momentului sunt otrăvuri stropite în ochii celor dispuși să-l asculte. Vorbește nu cu siguranța celui care știe, ci cu fermitatea sforarului obișnuit să bage zâzanie. Obișnuit sau școlit? Crede probabil că face analize politice, dar nu face altceva decât să nască scenarii, să inventeaze candidați și președinți și să dea pronosticuri aiuritoare. Nu e limpede de ce, căci partidul avortat de el pe scena politică este aproape inexistent și are putere zero. Președinte nu mai poate fi, iar premier nu l-ar pune nimeni. Și atunci?

Mai bine un candidat care să ne bată

Nici Dana Gîrbovan nu știe dacă va candida, dar e de ajuns că știe Băsescu

Nici nu a apucat să circule bine informația că judecătoarea Dana Gîrbovan și-a depus demisia din magistratură, urmând a fi numită ministru al Justiției, că Traian Băsescu a și venit cu bomba zilei. Sigur aceasta va candida la prezidențiale, social-democrații retrăgând-o pe Viorica Dăncilă. Motivele invocate de fostul președinte sunt halucinante. Decizia judecătoarei de a demisiona a fost foarte pripită, nu a mai așteptat hotărârea lui Klaus Iohannis pentru a vedea dacă o acceptă sau nu, iar asta îi spune atotștiutorului Băsescu nu altceva decât că e vorba de o eventuală candidatură la prezidențiale. Serios? „Dacă PSD recurge la o formulă de mare prestigiu, cum e Dana Gîrbovan, poate să intre în turul 2. Sunt într-o situație dificilă”, cădelnițează proorocul Băsescu. Aha, deci aici era problema. Mai trebuia săpat la Viorica Dăncilă, mai trebuia un pic de zaveră în PSD. Și dacă Dana Gîrbovan face o figură neașteptată, să zicem, și-l face mat pe Iohannis în turul doi? Băsescu și partidul lui oricum îl votează pe primarul de la Cotroceni, atunci care o fi logica? Decât un candidat pe care să-l putem bate, mai bine unul care să ne pună cu botul pe labe?

Logică zdrobitoare

Paleologu, aruncat în arenă pentru a mima bătălia politică

Ceea ce nu se înțelege și nici Traian Băsescu nu poate explica este de ce partidul lui a propus un candidat propriu la prezidențiale. Să fim serioși, ce șanse ar avea Toader Paleologu să concureze cu Dăncilă? Sau cu Dan Barna? Sau cu Mircea Diaconu? Ce șanse ar avea să-i depășească? Niciuna. Absolut niciuna. Este tot o îmbârligătură marca Băsescu. Se mai împrăștie voturi aiurea, partidul mai încasează niște bani și, în final, popularii conduși de Tomac vor recomanda electoratului propriu să-l voteze pe Iohannis. Și pentru asta e nevoie de Paleologu, care va mima sclipitor și intelectual bătălia cu Iohannis, căruia, în final, îi va ceda voturile? E de o logică zdrobitoare, zău așa. De ce e nevoie de Paleologu, până la urmă? Pentru a-l sprijini pe Iohannis, evident. Și pentru a obține două sau trei locuri în Parlament, după deja anunțata unire cu PNL. O unire fără Traian Băsescu, care va fi nevoit să plece, pentru că PNL n-are chef să fie arătat cu degetul mai rău decât acum. „Nici vorbă despre principii și valori, ci… o formă de șpagă politică”, după cum spunea Aurelian Pavelescu.

Mic și ranchiunos

Conform sondajului IMAS, Iohannis va fi marele perdant

Nici Barna nu-i pică bine la lingurică lui Băsescu. De când a văzut sondajul IMAS, care-l dă câștigător cu 52% în fața lui Iohannis, fostul președinte nu mai doarme liniștit. Acum, cu proaspăt apărutul Mircea Diaconu, care s-ar putea să ia voturi de sub nasul multor partide, cred că nici măcar nu mai pune geană pe geană. Nu de alta, dar poate lua voturi și de la el, și de la PSD, și de la PNL-ul cu care vrea să se alieze. Iar asta înseamnă să mai nască îmbârligături, numai și numai să câștige Iohannis. Și dacă n-o să câștige, ce te faci, Băsescule mic și ranchiunos?

author avatar
Valentin Boeru
3.579 afisari

14 COMENTARII

  1. Bre , Boierule , iar o -ntorci ca la Ploiesti si te-ncurci in minciunele ? Pai , nu zisesi matali ieri ca Ponta si-a ales PROSTU si l-ai facut de toata ocara pe Mircea Diaconu ? Ai primit in plic noi instructiuni si prostu sare la jugulara si nu-l mai lasa pe Iohannis sa puna geana pe geana ? Puneti-va ordine in turma de iepuri scosi zilnic din palarie , definitivati listele cu favoriti ca sunteti de rasul cititorilor , ba Plesoianu , ba Dancila , ba sa fie Diaconu , ba Garbovanca , ba Vanghelie , ba ( de ce nu ?), Daea sau chelnerul mustacios cu bilet de voie de la Rahova . Stim ca intervin telefoane de la papusarii din umbra , stopati selectia si preferintele , alergatul dupa mai multi iepuri face sa nu prindeti nici macar unul din partea STANGII si sa avem o defilare merituoasa cu onorul spre DREAPTA in turul 2 . Oricum , toata mascarada asta e de conjuctura , un fel de favoruri de curtoazie , zarurile au fost aruncate si castigatorul alegerilor nu mai este o surpriza pentru nimeni , kanet filma !

    • Iar ai vrut sa fii inteligent, dar nu ti-a iesit. Politica editoriala nu o pot face cititorii, ci colectivul de redactie, degeaba te agiti ca perjele in magiun. Felicitari domnului Boeru!

  2. Basescu ,un individ fara scrupule ,fara demnitate ,un intrigant, un sforar.
    Lipsa de informatii ,gustul romanilor spre teatralitate,circ si panarama -mahala l-a facut om de succes pe Basescu ,asta v-a placut circoteca asta stie sa faca Base ,pe el l-ati ales pana cand si-a dat in petec cu derapajele lui marinaresti cu hotiile cu imbirligaturile lui cu mahalaua tiganeasca .
    Mizind pe uitare ,mizand pe manipularea prostimii Base a stors ce-i trebuia -voturile pentru senator,voturile pentru parlamentul european = imunitatea necesara trecerii timpului,prescrierii culpelor adunate in dosarele care se tot adunau dupa plecarea de la Cotroceni.
    Azi toaca tot ce prinde la orizont ,imbarliga orce ,pune cate un rahat in ventilator ca sa ajunga la toti sau iese la cate o televiziune unde isi desarta traista balacarind pe orcare
    sta in cale.

  3. @Paleologu jr. este unul dintre politicienii care făcea promovare la folosirea hârtiei igienice, ? Opinați că încă de atunci „cultiva” o anumită „susținere politică” , ?

  4. @Aprerciați că membrilor și conducerii PMP ar trebui să li se confiște bunurile și valorile dobândite pentru a nu risca să devină moguli și baroni locali, Blaga ,Chițoiu, Ialomițeanu, Berceanu, Videanu, Elena Udrea, Oltean, Vâlcov , Anastase, Boc, Frunzăverde, Flutur, etc,. trădând băsismul, ca ideologie politică, pentru a deveni mogului și baroni locali, ?

  5. Paleologul jr. candidat reprezentat al partidului celor ce nu vor să fie „mogului și baroni locali”, ? Paleologu jr. „popularizator” al ideii „mama proștilor e mereu gravidă”, ?
    Opinați că ar fi o interesantă abordare a promovăriii campaniei electorale a domnului Paleologu jr. , ?

  6. Pai din causa odiosului Petrov e prapastia de stat vz Caracal vz Bercea vz Nuti Costa Rica vz Bica Dicot…

  7. Ar trebui pusi in rand si impuscati in organe cu un singur foc ca in Filipine cum au adus Romania.

  8. Dl Paleologu, un gargaragiu care-i facea ode Lenutzei lu Base din capul statului. Acesti candidati precum Dl Paleologu,Dl Dinescu, independentii sa zicem adevarati dar si dansii simpatizanti ai unui partid, sunt strangatorii de procente pentru partidele care-i propulseaza. Partide mici, in opozitie sau nu. Gen ALDE, ProRomania,PMP.PSD si PNL sunt cele mai puternice partide in acest moment. USR_Plus satelitul PNL.Toti isi vor da procentele castigaorului. Desigur nu degeaba. Iar daca mai apar si alti ,,independenti,, sprijiniti cu logistica de vreun partid nu ma voi mira.Cu cat mai multi ,,independenti,, precum Dl Diaconu cu atat mai bine pentru partidele care-i sustin.Desigur ca atat ALDE cat si ProRomania vor avea un buget aprobat pentru campania electorala a Dlui Diaccelor 10 ani de onu.
    Dl Basescu duce dorul celor 10 ani cand s-a jucat cu soarta romanilor si a Romaniei.,,Adio PDL,, imi fac PMP. Desi spunea ba ca se dedica familiei,nepoatei, nepotilor, ba ca face o scoala de politica sa-i invete politica lui pe cursanti, ba se ducea pe mare ptr ca avea iar aviz de navigator,ba,ba si iar ba. Pana la urma a ramas in casa data de stat ca ex presedinte. A mai imbarligat putin cat timp Nutzica a fost ,, chinuita pe nedrept,,in Romania si apoi..pauza. Acum Nutica a revenit si nici nu-l cauta. Sau mai stii, incearca sa o convinga si pe ea sa candideze, ,,independenta,, desigur. Sau sa afle daca nu l-a turnat undeva.Mare grija pe dansul! Defulari pe masura, se vede nu?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger