AcasăNewsBasescu: "Iliescu vrea ca presedintele tarii sa dea socoteala!"

Basescu: „Iliescu vrea ca presedintele tarii sa dea socoteala!”

Presedintele Traian Basescu l-a atacat dur pe fostul presedinte Ion Iliescu, declarand ca acesta, desi sustine, „aproape de masa de operatie”, ca actualul presedinte trebuie sa raspunda in fata Parlamentului, nu a dat explicatii despre mineriade sau despre victimele de la Revolutia din 1989.

„Se observa o veselie a demolarii, probabil reusita recunoscuta international deranjeaza pe foarte multi. Si nu pot sa nu observ ca mesajul domnului Ion Iliescu, care nici mai mult nici mai putin, aproape de pe masa de operatie, transmitea ca presedintele in functie trebuie sa raspunda, in conditiile in care dansul inca nu a raspuns nici pentru mineriade, nici pentru victimele de la Revolutie”, a spus Basescu.

El a facut aceste declaratii la Cotroceni, dupa ce Cristian Diaconescu a depus juramantul in functia de ministru de Externe. Seful statului a mai spus ca obiectivul „unei categorii care se teme de urmarile legii” este „de a crea dezordine”.Fostul sef de stat Ion Iliescu declara, saptamana trecuta, ca Traian Basescu este vinovat de situatia in care se regaseste Romania, el apreciind ca oamenii isi doresc ca actualul sef al statului sa plateasca „neaparat” pentru acest lucru si ca Parlamentul rezultat dupa anticipate ar trebui sa-l sanctioneze.

„Vinovati se fac cei de la guvernare, si in primul rand presedintele Basescu, si trebuie neaparat sa plateasca pentru acest lucru, asta e ceea ce-si doresc oamenii”, spunea Iliescu.

El a vorbit despre demisia Guvernului. „Decenta ar impune, ca in orice tara democratica, un Guvern care nu mai are suport popular sa-si dea demisia, alegeri anticipate si un viitor Parlament inclusiv sa-l sanctioneze pe actualul presedinte care si-a incalcat toate angajamentele si atributele constitutionale”, adauga Iliescu.

Iliescu facea aceste declaratii la iesirea din Spitalul Elias, unde fusese supus unei interventii chirurgicale.

author avatar
Ciprian Purice
243 afisari

1 COMENTARIU

  1. Asa este. Are drepate dl Presedinte. Iliescu de ce nu a raspuns nici astazi de faptele lui?? De ce a facut inchisoare doar Miron Cozma??? Caracatita ruseasca are tentacule mari in Romania si voi vreti ca Basescu sa se lupte singuri cu ei. Si sunt multi ai dracu. E greu sa scapam de comunisti, de rusi.Vom vedea. Traian Basescu suntem alaturi de dvs.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger