AcasăNewsBasescu il striveste pe Boc cu masurile anticriza pentru 2012

Basescu il striveste pe Boc cu masurile anticriza pentru 2012

Chemat la Cotroceni, impreuna cu ministrii sai, premierul a aflat ca trebuie sa revizuiasca in minus deficitul, fara insa a-i mai deranja pe salariati si pensionari.

„Datorita situatiei economice din UE si din regiune, bugetul anului 2012 trebuie sa fie extrem de prudent, nu neaparat pentru ca n-am gasit bani sa finantam deficitul, dar pentru ca finantarea deficitului este extrem de scumpa”, a avertizat Traian Basescu  ieri, la intalnirea cu membrii Executivului si cu reprezentantii BNR. Cum un deficit mai mic implica reducerea cheltuielilor bugetare, seful statului s-a grabit sa-i asigure pe romani ca salariile nu se vor micsora, iar pensiile nu se vor taia si nici nu se vor impozita suplimentar. Lasat fara “masurile anticriza” preferate, premierul Emil Boc a fost poftit de Basescu sa gaseasca solutia reducerii deficitului bugetar pana la un nivel “mult mai mic de 3%”:Cat va fi acest mult mai mic trebuie sa analizeze Guvernul, sa gaseasca solutii de diminuare a nevoii de imprumut de pe piata interna si piata externa”. Pentru ca tot s-a vorbit despre buget, seful statului i-a avertizat pe membrii Executivului ca nu va accepta un proiect “care nu arata exact unde se duc banii de investitii”, ci il va retrimite la Parlament.

Insarcinati cu o misiune imposibila, guvernantii au avut totusi o nesperata bucurie auzind-l pe Basescu afirmand ca autoritatile de management din ministerele cu atributii “au lucrat bine sau acceptabil” in legatura cu absorbtia fondurilor de la UE. Fonduri despre care presedintele a avut grija si sa precizeze ca au fost absorbite in procent de 14,8, nu doar 3,7 (cat a declarat ministrul de resort Leonard Orban), dar intarzierile generate de procesul de facturare derulat la Bruxelles au provocat o “confuzie”.

author avatar
Simona Badulescu
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger