AcasăNewsBasescu il ameninta pe Ponta cu "rigorile legii"

Basescu il ameninta pe Ponta cu „rigorile legii”

Traian Basescu l-a atacat dur pe Victor Ponta, amenintandu-l ca va raspunde in fata legii, in insusirii de catre premier de atributii prezidentile in privinta reprezentarii staului la CE.

Presedintele Traina Basescu l-a atacat dur pe Victor Ponta dupa ce acesta a anuntat ca va reprezenta statul roman la Consiliul European de pe 28 iunie, amenintandu-l pe premier ca va suporta „rigorile legii”. Anuntul a fost facut de Presedinte, in data de 20 iunie, printr-o scrisoare pe care a inregistrat-o la cabinetul Premierului. Traian Basescu ii transmite lui Victor Ponta ca a decis sa plece la Consiliul European desi nu are aprobarea expresa a sefului statului, motiv pentru care ar putea raspunde in fata legii.

„Va atrag atentia ca absenta unei aprobari exprese din partea Presedintelui Romaniei cu privire la mandatul de participare la reuniunea Consiliului European, coroborata cu lipsa delegarii exprese a Prim-ministrului in calitate de reprezentant al statului roman, va echivala, din punct de vedere juridic, cu o insusire a unei atributii constitutionale a Presedintelui României de catre primul-ministru”, scrie presedintele Traian Basescu, citat de Realitatea TV.

Anuntul Presedintelui a sosit in aceeasi zi in care Primul ministru a anuntat ca a trimis deja lista cu persoanele care fac parte din delegatia care se va deplasa la Consiliul European, pe aceasta lista nefiind inclus si Traian Basescu.

author avatar
Ionut Zgimbau
218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger