AcasăNewsBasescu il accepta ca ministru pe Puiu Hasotti

Basescu il accepta ca ministru pe Puiu Hasotti

(foto: observator.ro)

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca Puiu Hasotti va fi investit, luni, ministru al Culturii deoarece a declarat pe proprie raspundere ca nu a plagiat.

(foto: observator.ro)

Puiu Hasotti va fi numit ministru al Culturii dupa ce presedintele Traian Basescu a anuntat ca acesta a prezentat declaratia pe proprie raspundere precum ca nu a plagiat. In acest mod se pune punct unui conflit izbucnit intre USL si Presedintie, dupa ce presedintii USL l-au amenintat ca, in cazul in care nu-l va numi pe Hasotti ministru, vor demara procedurile de suspendare din functie.

Scandalul dintre Traian Basescu, de pe o parte, si Crin Antonescu si Victor Ponta, de cealalta parte, a debutat vineri, dupa ce presedintele Romaniei i-a cerut lui Puiu Hasotti sa prezinte o declaratie in scris, pe proprie raspundere, precum ca nu a plagiat, lucra care s-a si intamplat in cadrul unei conferinte de presa.

Ulterior, sambata, Victor Ponta a declarat ca nu va prezenta o astfel de declaratie presedintelui, urmat la scurt timp de Crin Antonescu, care l-a amenintat pe Traian Basescu ca va USL va demara procedurile de suspendare a acestuia, in cazul in care Puiu Hasotti nu va fi investit ministru al Culturii. In plus, premierul Romaniei i-a cerut presedintelui sa prezinte bazele legale pentru care a cerut un astfel de document, acesta din urma prezentand, prin purtatorul de cuvant, punctul sau de vedere.

“Dreptul presedintelui Romaniei de a verifica corespunderea candidatului cu functia de ministru are ca temei legal Decizia 356 din 2007 a Curtii Constitutionale a Romaniei”, a explicat Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al sefului statului, citat de RTV.

Ulterior Traian Basescu a fost acuzat de sabotaj, declarandu-se despre acesta ca ar vrea sa discrediteze Guvernul.

„Presedintele Romaniei poate verifica tot ceea ce doreste legat de compatibilitatea domnului Hasotti cu functia de ministru, cu structurile pe care le controleaza, fara a initia actiuni preliminare, de tipul acestei solicitari, cu rol vadit de sabotaj. Totodata, pe aceasta cale, Guvernul Romaniei solicita presedintelui sa puna capat campaniei furibunde de discreditare a Guvernului legitim al Romaniei”, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

author avatar
Ionut Zgimbau
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger