AcasăNewsBasescu ii taie macaroana de premier lui Ponta

Basescu ii taie macaroana de premier lui Ponta

Refuzat de deputatii din Comisia juridica (care nu au admis revenirea asupra votului de ridicare a imunitatii in cazurile Borbely si Dobre), Traian Basescu pune tunurile pe intreaga clasa politica.

Traian Basescu ii da de inteles lui Victor Ponta ca nu mai pupa o noua nominalizare dupa alegeri

”Tara se impiedica in interesele a 470 de parlamentari si romanii sunt cei care platesc”, a acuzat direct Basescu. Care a explicat ca, odata blocata indeplinirea actului de Justitie ”prin votul parlamentarilor” care se solidarizeaza cu politicienii cercetati pentru coruptie si probleme de integritate, poarta Schengen va ramane inchisa pentru Romania, ceea ce inseamna ca ”romanii si economia vor pierde”.

Victor Ponta

Raportul suplimentar pe tema MCV ar fi putut readuce Romania intr-o pozitie buna, daca politicienii nu si-ar fi urmarit ”strict interesele personale si politice”, afirma seful statului. Tot el sustine si ca raportul cerut de UE va fi unul ”dezastruos”. Motivul: ”In orice parte a lumii civilizate, un ministru, un parlamentar suspectat de coruptie sau incompatibilitate demisioneaza. La noi, nu. Senatul voteaza contra deciziilor ICCJ, iar Camera Deputatilor contra urmaririi penale cerute de procurori. Clasa noastra politica nu intelege functionarea statului de drept”. In context, Basescu a negat existenta vreunei implicari politice a institutiilor: ”Un flagrant este un flagrant, o incompatibilitate este o incompatibilitate si daca este campanie electorala”.

Viitorul premier, obligatoriu o persoana preocupata doar de ”interesul public”

Intrebat daca il va desemna tot pe Victor Ponta dupa alegeri, Basescu a precizat ca ”povestea cu suspendarea” nu-l impresioneaza, motiv pentru care va desemna ”un premier care sa serveasca interesului national”. Raspuns care, corelat cu lipsa unui raspuns la scrisoarea pe care i-a trimis-o ieri lui Ponta, referitoare la cei patru membri ai Guvernului acuzati de ANI, nu da mari sanse liderului PSD. Parere intarita si de detaliile oferite in continuare de seful statului: ”Antecedentele actualului Guvern nu justifica mentinerea acestor oameni (cei patru suspectati de ANI – n.r.) doar din solidaritate cu politicienii. Eu vizam si o posibila remaniere”.

Culmea, Ponta il apara pe Trasculescu

Parca pentru a confirma scenariul solidaritatii politicienilor in fata asaltului Justitiei, Victor Ponta a sustinut ca ”lasitatea si prostia” manifestate de pedelistii gata sa-i ridice imunitatea lui Trasculescu l-au pus intr-o situatie „ciudata”, respectiv aceea de a-l apara pe deputatul PDL. ”Daca am fi la fel de demagogi ca cei de la PDL, ne-am repezi imediat sa spunem sa fie arestat Trasculescu, uite simbolul coruptiei PDL. Am promis ca suntem altfel si primul lucru este sa fim mai putin demagogi si sa gandim cu creierul nostru, nu cu creierul dl Lazaroiu – de exemplu”, a decretat seful PSD si al Guvernului.

[poll id=”389″]

author avatar
Simona Badulescu
712 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger