AcasăNewsBasescu ii cere lui Hasotti sa semneze ca nu a plagiat

Basescu ii cere lui Hasotti sa semneze ca nu a plagiat

Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu ii cere lui Puiu Hasotti ca, inainte de a fi investit ministrul al Culturii, sa semneze pe proprie raspundere ca nu a plagit.

Traian Basescu

Administratia Presidentiala a anuntat, joi, ca ceremonia de depunere a juramantului de investitura a lui Puiu Hasotti in functia de ministru al Culturii va avea loc, conform planului, pe 25 iunie, venind insa cu precizarea ca Traian Basescu ii cere acestuia sa dea o declaratie pe propria raspundere ca nu a plagiat. Cererea survine dupa ce, potrivit Agentiei Prezidentiale, in ultima perioada s-au iscat mai multe scandaluri privitoare la ministrii plagiatori.

„Luand in considerare recentele incidente cu privire la posibilele acte de plagiat de care sunt acuzați o parte dintre membrii Executivului si impactul major negativ asupra Romaniei in plan intern si internațional generat de existența unor astfel de suspiciuni, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, i-a solicitat joi, 21 iunie a.c., intr-o scrisoare, prim-ministrului Guvernului Romaniei, domnul Victor Ponta, sa transmita, pana la data depunerii juramantului de investitura, o declarație pe propria raspundere a ministrului desemnat, domnul Puiu Hasotti, care sa ateste ca teza sa de doctorat si celelalte opere stiințifice nu constituie plagiat”, se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Cererea presedintelui nu a ramas fara ecou, Puiu Hasotti declarand despre aceasta ca este „simpatica”.

„Nu am niciun fel de problema, este o premiera. Sunt subiectul unei premiere. In momentul de fata eram pregatit sa ma imbrac si sa plec la Guvern sa dau o astfel de declaratie care pe mine ma amuza. Probabil domnul presedinte crede ca paza buna trece primejdia rea, e in regula. Cererea lui Basesecu este simpatica”, a declarat Puiu Hasotti, citat de RTV.

Puiu Hasotti a fost propus drept ministru al Culturii de catre premierul Victor Ponta, alegerea surveninjd dupa ce Mircea Diaconu, ce a fost gasit incompatibil de catre ANI, si-a dat demisia din functie.

author avatar
Ionut Zgimbau
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger