AcasăNewsBasescu: Economia romaneasa nu e mai bolnava decat media europeana, dar nici...

Basescu: Economia romaneasa nu e mai bolnava decat media europeana, dar nici mult mai sanatoasa

(foto:presidency.ro)

Presedintele Basescu i-a transmis, marti, Susannei Kastner, sefa delegatiei Grupului parlamentar de prietenie Romania-Germania, in cadrul unei intalniri avute la Cotroceni, ca economia romaneasa nu e „mai bolnava” decat media europeana, dar nici mult mai sanatoasa.

(foto:presidency.ro)

„As spune ca nu suntem mai bolnavi decat media europeana, dar nici mult mai sanatosi”, i-a spus Basescu Susannei Kastner, presedinta Grupului parlamentar de prietenie Germania-Romania si presedinta Comisiei pentru Aparare din Bundestag-ul german.

„Sigur ca si eu sunt de acord cu ideea ca austeritatea vesnica nu este o solutie (….) dupa niste masuri extrem de dure in 2009 si 2010, pe masura ce am dobandit stabilitate macroeconomica, masurile de austeritate au inceput sa fie relaxate pas cu pas. Si vom continua sa facem acest lucru”, a mai afirmat presedintele.

Basescu a declarat ca dupa reformarea justitiei, cresterea varstei de pensionare sau reformarea pietei muncii si a sistemului de educatie, raman de reformat administratia si sanatatea. „Mai avem de facut reforma administrativa si reforma sanatatii, dar ne ramane reforma marilor companii si acest lucru se deruleaza deja, iar noul Guvern a preluat obiectivele din acordul cu Fondul”, a precizat seful statului.

96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger