AcasăNewsBasescu: E important ca va fi remaniat Marga, o calamitate. Pivniceru, un...

Basescu: E important ca va fi remaniat Marga, o calamitate. Pivniceru, un om care apara independenta justitiei LIVE TEXT

Traian Basescu a declarat luni seara, la sediul de campanie, ca va cere Curtii Constitutionale o scurtarea termenului dat pentru sedinta de validare sau invalidare a referendumului, imediat ce Guvernul va trimite listele actualizate. Totodata presedintele suspendat a sustinut ca e bine ca va fi remaniat Marga, pe care l-a numit din nou „o calamitate” pentru Externe si ca Mona Pinviceru, propusa la Justitie, este „un om care apara independenta justitiei”.

Iata principalele declaratii ale presedintelui suspendat, Traian Basescu:

  • Astazi Guvernul Romaniei a primit, din cate am inteles, o scrisoare de clarificare de la CCR, in care li se transmite, din nou, ce li se cere: Guvernul trebuie sa predea CCR listele dupa care s-a desfasurat referendumul din 29.07.2012, listele asa cum ele au fost actualizate. Pentru ca aceste liste au fost actualizate pe 11 iulie, asa prevede legea.
  • Un lucru foarte simplu: pui intr-un camion listele electorale, te prezinti cu el la sediul CCR, ai grja sa fie oameni pentru ca intr-o jumatate de ora sa depui listele la CCR. Chestiunea ar putea fi rezolvata in cateva ore.
  • Ma induioseaza ministrul Rus, care, sub presiunea declaratiilor mele a demisionat. Cred ca i-a dezamagit tare si pe nea Vasile, care trebuie sa numere cetatenii si pe nemtii pe care i-a chemat sa numere cetatenii la Cluj
  • Cred ca altele sunt motivele de demisie ale ministrului Rus, probabil tin de modul in care a putut lucra in Guvern. Apreciez ca pana la urma a iesit din cursa mistificarii listelor electorale.
  • Problema fundamentala este predarea listelor electorale asa cum ele au fost actualizate, care au fost actualizate pentru referendum din 29 iulie. Cred ca Guvernul ar trebui sa se grabeasca, pentru ca nu mai putem mentine situatia de criza politica. In momentul in care Guvernul va face acest pas ma voi adresa CCR cu o cerere de scurtare a termenului dat pentru sedinta de validare sau invalidare a referendumului. Pana atunci sunt tinut de data de 31, cand Guvernul trebuie sa predea listele.
  • A plecat Rus, a venit astazi alt recenzor. Stroe, am inteles, altfel un functionar bun, dar doar functionar, care s-a angajat sa recenzeze populatia Romaniei cu administratorii de bloc. Sigur, o alta solutie fantezista, care este acoperita de aceeasi incompetenta ca si la ministrul Rus. Aceste abordari sunt acoperite de incompetenta.
  • Ei confunda conditiile de la alegerile locale cu conditiile de la un referendum pentru un presedinte. Conditiile sunt diferite– la locale nu poti sa votezi pentru primarul tau decat daca ai domiciliul in localitatea respectiva, pentru presedinte, fie ca e vorba de alegere, fie de demitere, dreptul de vot este nerestrictionat- orice cetatean roman are dreptul sa voteze pentru alegerea sau demiterea presedintelui. Acest lucru face inutil cautatul celor cu domiciiul stabil sau temporar in strainatate, de exemplu.
  • Oamenii astia nu stiu carte. Vor sa demita un presedinte fara sa citeasca conditiile in care il pot demite. Nu poti sa fii ministru in Romania fara sa fi citit in mod elementar legile cu care lucrezi. Nu are nicio relevanta unde ai domiciliul pe planeta asta, totul este sa fii cetatean roman. Lista electorala se alcatuieste din toti cetatenii cu drept de vot, purtatori ai cetateniei romane.
  • Apelul meu este direct la premierul Ponta sa le ceara ministrilor sa citeasca legile despre care vorbesc. Lista electorala pentru alegerea sau demiterea presedintelui Romaniei cuprinde toti cetatenii romani, indiferent de unde au domiciliul.
  • Azi am avut si o anuntata remaniere. Daca este ceva important este ca va fi remaniat ministru Marga de la Externe, care era o calamitate pentru Romania. Nepregatit pentru asemenea functii, cu idei putine, lipsit de fantezie si de credibilitate. Si el, nestiutor de carte ale Externelor.
  • Consider ca este o mare eroare desemnarea lui Sova in Cabinet, avand in vedere reactiile ce pot sa apara impotriva Guvernului, ca urmare a afirmatiilor antisemite pe care le-a facut. Nimeni in Europa nu iarta si nu tolereaza antisemitismul.
  • Numirea lui Corlatean la Externe- o alta mare eroare. A contrasemnat Ordonanta de Urgenta prin care s-au redus atributiunile CCR. Acest lucru va avea un impact extraordinar asupra ministrului de Externe.
  • Despre numirea Monei Pivniceru: Pot sa va spun ca din punct de vedere profesional are o buna reputatie. Este un judecator bun. Ce stiu din lumea magistratilor. Stie carte. Confruntarile mele cu doamna Pivniceru in CSM au fost puncte de vedere diferite pe care le-am spus deschis. E un om care apara independenta Justitiei. Daca va merge la Justitie se va dumiri cat poate face ministrul Justitiei.
author avatar
Cristina Stefan
243 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger