AcasăNewsBasescu, discutii cu delegatia FMI la Palatul Cotroceni

Basescu, discutii cu delegatia FMI la Palatul Cotroceni

Delegatia Fondului Monetar International (FMI), Bancii Mondiale (BM) si Comisiei Europene (CE) s-a aflat vineri dupa-amiaza, timp de o ora, la Palatul Cotroceni, unde a discutat cu presedintele Traian Basescu. La intalnire ar fi participat si premierul Boc, au declarat, pentru Mediafax, surse politice.

Intalnirea a fost e doua in aceasta saptamana, dupa cea care a avut loc marti. Presedintele Traian Basescu le-a spus, la acea data, reprezentantilor delegatiei FMI, BM si CE, pe care i-a primit la Palatul Cotroceni, ca semnalele de la Consiliul European informal de la Bruxelles sunt pozitive si ca, probabil, imaginea UE si a zonei Euro va fi upgradata de catre investitori.

Premierul Emil Boc si reprezentantii FMI au convenit ca in noua scrisoare de intentie sa fie mentinuta prevederea conform careia salariile din sectorul public si pensiile pot fi majorate „prudent” pe parcursul acestui an, daca situatia economica va permite, fara insa sa fie luata o decizie concreta.

Boc s-a intalnit, joi seara, cu reprezentantii Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, aflati la Bucuresti. seful Guvernului a fost mandatat, luni, de conducerea coalitiei, sa negocieze cu FMI cresterea pensiilor si salariilor, din luna aprilie, a anuntat prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde.

author avatar
National
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger