AcasăNewsBasescu, despre un razboi in Ucraina: "Frontierele Romaniei sunt asigurate"

Basescu, despre un razboi in Ucraina: „Frontierele Romaniei sunt asigurate”

Presedintele Traian Basescu  ii linisteste pe romani, spunand ca indiferent de situatia din Ucraina, tara noastra nu va fi afectata.

In primul rand, in urma unei analize facute in Romania, granitele tarii sunt sigure, iar in al doilea rand, Federatia Rusa nu isi doreste un conflict cu un stat NATO.

„Rusia in niciun caz nu isi propune un conflict cu un stat membru NATO, categoric, Romania nu este o tinta a unei eventuale agresiuni a Federatiei Ruse impotriva Ucrainei”, a precizat seful statului , duminica dimineata, la emisiunea „Dupa 20 de ani”.

El a mentionat ca mesajul de sambata seara a fost foarte clar dat pentru a preveni agitatii iunutile in Romania. „Nu va fi cazul, din punctul de vedere securitate, frontierele Romaniei sunt certe, garantate si asigurate”, a spus Traian Basescu.

Conform spuselui presedintelui, Romania nu este afectata direct de situatia din Ucraina, nu exista riscuri imediate la adresa securitatii nationale si nu a ridicat gradul de alerta al structurilor de securitate nationala, potrivit concluziilor sedintei de lucru convocata, sambata seara, la Cotroceni.

author avatar
Andra Nesu
281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger