AcasăNewsBasescu despre Siria: "Seful statului nu mai poate mentine puterea!"

Basescu despre Siria: „Seful statului nu mai poate mentine puterea!”

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, raspunzand unei intrebari referitoare la situatia din Siria, ca „atunci cand armata unui stat trage in propriul popor, nu mai exista cale de mentinere la putere a sefului statului”.

„Trebuie sa va spun insa un lucru care este, daca vreti, si o realitate a istoriei noastre recente: orice conflict armat pe teritoriul unui stat face responsabil in primul rand guvernul statului respectiv, atunci cand este vorba de un conflict intre armata si civili. Oricat de sustinut ar fi un sef de stat, atunci cand armata unui stat trage in propriul popor, nu mai exista cale de mentinere la putere a sefului statului”, a sus Basescu, in conferinta comuna de presa cu omologul libanez, Michel Sleiman, raspunzand unei intrebari a presei libaneze.

Seful statului a aratat ca el cunoaste cazul particular al Siriei si al presedintelui Bashar Al-Assad. „Presedintele Bashar Al-Assad este inca suficient de popular in Siria si mare parte a structurilor de forta ale statului ii sunt inca loiale, dar principiul ca un sef de stat care trage in propriul popor nu mai poate ramane la putere este extrem de actual. Ca asa-i viata”, a spus presedintele Basescu.

El a subliniat ca Romania sustine pozitia UE cu privire la regimul lui Al-Assad si sanctiunile impuse Siriei.”Romania este solidara cu pozitiile UE. Orice pozitie a UE este una la elaborarea careia a contribuit si Romania”, a spus Basescu, raspunzand de asemenea unei intrebari din partea presei libaneze.

author avatar
Ciprian Purice
444 afisari

3 COMENTARII

  1. dumneavoastra nu trageti in propriul popor????? cred ca omorati mai multi oameni decat cu mitraliera!!! aveti o arma silentioasa,perfida,care probabil se va rasuci odata!!!

  2. tu-basescu-esti raul suprem ce se putea abate peste naivul popor roman. Mincinos,parsiv,viclean,hot,turnator(la securitate),dictator,santajist,etc,ai reusit sa invrasbesti o intreaga natiune.Cu mare tupeu ai reusit sa-ti impui progenitura analfabeta – eba-intr-o functie ce neam de neamul tau nu o visa.In timpul mandatului la primaria Capitalei, ai furat cat pentru 50 de ani!!!! Ai distrus flota Romaniei si ca fost lingau al Securitatii ai reusit sa-ti distrugi toate dosarele!!! Esti cea mai neagra fila din istoria Romaniei!!!!!!!!!!! GO STRIAGHT TO HELL!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger