AcasăNewsBăsescu despre revelațiile CNSAS: Cercetarea noastră științifică se bagă-n politică

Băsescu despre revelațiile CNSAS: Cercetarea noastră științifică se bagă-n politică

Deranjat de publicarea documentelor din care reiese că a cooperat cu Securitatea, Traian Băsescu a dat replica.

Fostul președinte a postat pe pagina sa de Facebook acuzația că tocmai „când la Parlamentul European se negociază distribuirea funcţiilor de influenţă politică, televiziunile şi presa scrisă sunt invadate cu documente care să aducă în prim plan dezbaterea pe tema colaborării mele cu Securitatea”.

Politicianul se arată indignat că revelarea documentelor compromițătoare a fost începută chiar în timpul campaniei electorale. Totodată, pe Băsescu îl intrigă faptul că nu Curtea de Apel București, ci „CNSAS a lansat acuzaţiile de colaborare cu Securitatea la adresa mea şi a anunţat trimiterea dosarului la Curte(…). Am fost curios să aflu care este sursa acestei distribuţii de documente şi am constatat că nicio copie nu a plecat de la Curtea de Apel Bucureşti”.

Traian Băsescu conchide că unica sursă a publicării documentelor sunt „oameni politici din Colegiul CNSAS care au avut la dispoziţie toate documentele şi care au încălcat legea distribuindu-le către presă”. Este prima dată de la înfiinţarea instituției când se angajază în bătălia politică încercând să stimuleze o campanile de presă şi judecarea procesului la televizor şi nu în instanţă. Păcat că CNSAS se lansează în politică. Nu pentru asta a fost creat”, și-a terminat președintele onorific al PMP postarea de pe facebook.

CNSAS l-a trimis în judecată pe Traian Băsescu încă din data de 9 mai a acestui an pentru colaborare cu forțele Securității lui Ceaușescu.  Fostul președinte a fost verificat din oficiu, în postura de candidat la europarlamentare, iar cercetarea ar fi fost făcută de un angajat al Direcției de Investigații. Se pare că acesta a lucrat individual, fără să spună nimănui nimic, iar ulterior a pus raportul pe masa Colegiului CNSAS, relatează sursele Europa Liberă. Potrivit acestora, respectivul ar fi fost angajat al SRI înainte să vină la CNSAS.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
277 afisari

7 COMENTARII

  1. Asta aduce de la sine excluderea sa din politica pt politie politica si retragerea tuturor pozitiilor politice precedente cat si urmarirea penala pt inscrieri false in documente oficiale pentru functii politice, presedinte, deputat respectiv europlm. La fel o sa fie ocarat de toti prietenii si colegii de studenție scoala si politica. Istoric ramane interesanta tenacitatea, viclenia si constanta prostului in statul comunist securist dar si instrumentarea sa.

  2. Asta aduce de la sine excluderea sa din politica pt politie politica si retragerea tuturor pozitiilor politice precedente cat si urmarirea penala pt inscrieri false in documente oficiale pentru functii politice, presedinte, deputat respectiv europlm. La fel o sa fie ocarat de toti prietenii si colegii de studenție scoala si politica. Istoric ramane interesanta tenacitatea, viclenia si constanta prostului in statul comunist securist dar si instrumentarea sa.

  3. Ramane interesant dar si gretos tupeul si infiltrarea in lumea moderna de azi a unor epave umane decazute in infernul bolsevic apus.

  4. Și Gheorghe Becali, amicul politic al lui Traian Băsescu, „se manifestă zgomotos”, ?

  5. Cum ați comenta despre faptul că Traian Băsescu o neglijează din punct de vedere politic pe doamna Monica Macovei și realizările dumneaiei la Parlamentul Europen, Traian Băsescu nevorbind despre reușitele doamnei Monica Macovei la Parlamentul European,?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger