AcasăNewsBasescu, despre relatia cu Republica Moldova: Vrem sa ne intregim tara

Basescu, despre relatia cu Republica Moldova: Vrem sa ne intregim tara

Cu doua – trei aprecieri bine plasate, Traian Basescu a reusit sa bage raca intre Ponta si Antonescu

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat miercuri seara, la TVR, ca urmatorul proiect de tara pentru Romania este intregirea tarii.

Seful statului s-a aratat increzator in ceea ce priveste unirea Moldovei cu Romania. „Un popor, cand are ocazia sa fie impreuna, nu va renunta. Nu mizez pe oameni politici, toata actiunea mea legata de Republica Moldova a fost legata de ideea ca poate ne vom uni, stiu ca nu e momentul acum, dar acest lucru se va intampla pentru ca sangele apa nu se face”, a spus presedintele Basescu la TVR.

Intrebat daca s-a consultat cu diplomatia romaneasca, Traian Basescu a raspuns ca: „Ma tem ca, pana una alta, cel care trebuie sa dea tonul in politica externa sunt eu. Nu cred ca trebuia sa iau o aprobare de undeva. Eu cred ca acum este oportun sa o spunem, ca avem acest obiectiv, daca vor vrea moldovenii. Eu am spus-o la Chisinau. Sunt convins ca daca in Republica Moldova va exista un curent unionist, Romania va spune «DA» fara sa ezite”, a declarat presedintele.

author avatar
Andra Nesu
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger