AcasăNewsBasescu, despre rederendumul din Crimeea: "Este ILEGAL. Romania nu recunoaste rezultatele acestuia"

Basescu, despre rederendumul din Crimeea: „Este ILEGAL. Romania nu recunoaste rezultatele acestuia”

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, sustine ca referendumul din Crimeea este ilegal.

In plus, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, liderul tarii spune ca Romania nu recunoaste rezultatele acestui.

„Romania considera ilegal referendumul in curs de desfasurare in Crimeea si nu va recunoaste rezultatele acestuia in conditiile in care Curtea Constitutionala a Ucrainei a declarat neconstitutionala organizarea referendumului privind separarea Peninsulei Crimeea de Ucraina, iar presedintele interimar al Ucrainei, domnul Oleksandr Turcinov, a semnat decretul de anulare a declaratiei de independenta a acesteia.

Totodata, un scrutin organizat sub amenintarea ocupatiei militare nu poate intruni normele unui proces democratic care sa poata fi recunoscut si legitimat de comunitatea internationala. Rezultatul previzibil si lipsit de fundament legal al actualului referendum il reprezinta «anexarea» Crimeei.

Solicitam Federatiei Ruse sa actioneze in relatia cu Ucraina in conformitate cu Carta Organizatiei Natiunilor Unite si cu principiile de drept international, inclusiv prin prevederile Memorandumului de la Budapesta.

Sustinem independenta, integritatea teritoriala si suveranitatea Ucrainei si sprijinim reglementarea crizei pe cale diplomatica”, se arata in comunicatul emis de Administratia Prezidentiala.

author avatar
Andra Nesu
143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger