AcasăNewsBasescu despre bugetari: “Sunt prea multi. Trebuie sa reducem cheltuielile!”

Basescu despre bugetari: “Sunt prea multi. Trebuie sa reducem cheltuielile!”

Traian Basescu la Mangalia/Captura foto Realitatea TV

Intrebat de jurnalisti daca sustine Strategia bugetar-fiscala a Guvernului, presedintele Traian Basescu a declarat la Mangalia ca “statul nu mai poate trai din datorii”. “Bugetarilor le transmit un singur lucru: sunt prea multi. Trebuie sa reducem cheltuielile de functionare a statului!”.

Traian Basescu la Mangalia/Captura foto Realitatea TV

Cu alte cuvinte, seful statului sustine Strategia fiscala aprobata miercuri de Guvern. “Romania imprumuta bani pentru plata bugetarilor si pensiilor. Pentru pensii imprumutam anul acesta, 3,6 mld euro din afara, iar pentru salarii imprumutam diferenta pana la 4,8 mld de euro. Deci nu putem sa ramanem pe pozitia unei tari care isi plateste pensionarii si bugetarii din imprumuturi, pentru ca dam faliment toti. Obligatia naostra este sa diminuam efectul exagerarilor uriase care s-au facut in 2007-2008 prin blocarea la acest nivel a cheltuielilor pentru ca veniturile la bugetul de stat sa ajunga din urma cheltuielile. Noi acum imprumutam bani pentru pensionari si bugetari sacrificand generatia care urmeaza sa intre in viata.  Este o obligatie morala”, sustine presedintele.

“Eu sustin strategia bugetara fiscala a guvernului pentru ca nu avem alta solutie”, a concluzionat seful statului.

Traian Basescu i-a certat din nou pe jurnalisti pentru ca au scris despre “inghetarea” pensiilor: “In strategie nu scrie nimic despre inghetarea pensiilor. In strategie scrie doar despre cei din grupa I si a II-a de munca care s-au pensionat dupa anul 2001 pentru care nu pot incepe platile suplimentare din 2012”.

Cu alte cuvinte, inghetare sau amanare, pensionarii din grupele I si II care s-au pensionat dupa 2001 nu vor beneficia de platile suplimentare prevazute de lege. “Nu mai primesc cresterea pe care cei ce s-au pensionat inainte de 2001 au primit-o”, confirma presedintele.

Traian Basescu se afla vineri in vizita la Santierul Naval din Mangalia.

Guvernul opreste majorarea pensiilor si blocheaza angajarile la stat pana in 2014!

308 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger