AcasăNewsBasescu: Daca plecam de la Bucuresti cu ideea de veto, suntem in...

Basescu: Daca plecam de la Bucuresti cu ideea de veto, suntem in afara negocierilor

Seful statului a sustinut, marti, ca interesul Romaniei este sa negocieze bugetul UE pe 2014-2020 si ca daca se pleaca de la Bucuresti cu ideea de veto, Romania „ramane in afara negocierilor”.

Traian Basescu

Basescu a sustinut, intr-o conferinta de presa, ca e nevoie ca Romania sa negocieze la Bruxelles. „Interesul Romaniei este sa negocieze. Repet, interesul Romaniei este sa negocieze bugetul 2014-2020. Daca plecam cu ideea de veto si-l si anuntam, suntem in afara negocierilor. Nu ne mai cauta nimeni si vor vedea la urma daca ne asumam veto-ul sau nu„, a declarat Basescu.

Seful statului a precizat ca amenintarea exprimata (de premierul Ponta-n.r) inainte de Consiliu – „daca nu e ca noi, Romania va opune un veto” arata „incapacitatea de a forma aliante in Consiliu si de negociere”.”Nu numai noi avem nevoie de aliati, si altii au nevoie de noi. (…) Iar Romania, ca a saptea tara ca marime, are capacitate de negociere. Personal sustin ca interesul Romaniei este sa negocieze, si nu sa plece de la Bucuresti cu ideea unui veto. Fortarea pe amenintarea de dinainte de Consiliu arata si incapacitatea de a-ti forma aliante in Consiliu. Ori Romania n-a fost niciodata in aceatsa situatie si sper sa nu fie in incapacitate de a-si sustine prin negocieri punctele de vedere si sa obtina macar un compromis. Toti plecam pe ideea de compromis”, a adaugat seful statului.

91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger