Cauta

Basescu da startul bataliei intre Geoana si Antonescu pentru Cotroceni!

Indiferent de rezultatul referendumului de duminica, Traian Basescu nu mai este ce a fost, situatie care practic a dat startul cursei pentru Cotroceni.

Mircea Geoana ar putea fi marele beneficiar al inlaturarii lui Basescu

Traian Basescu nu are cum sa castige referendumul, respectiv sa obtina mai multe voturi in favoarea ramanerii sale in functie.

Crin Antonescu face deja greseli: confunda interimatul cu definitivatul si il calca prea devreme pe bombeu pe Victor Ponta

Basescu se poate intoarce la Cotroceni doar in cazul nevalidarii referendumului prin nerespectarea clauzei de prezenta, ceea ce nu poate fi considerata o victorie. Iar o asemenea intoarcere nu numai ca va fi zilnic contestata de adversari, dar ii va taia definitiv aplombul de mare jucator.

Chiar daca va reveni la Cotroceni, Traian Basescu va mai avea suportul popular necesar atacurilor in forta

Culmea este ca aceasta este varianta optimista, din moment ce chiar Basescu afirma ca USL deja ii pregateste a treia suspendare, daca duminica va da chix. Concret, Traian Basescu sustine ca ”planul B” vizeaza acuzarea sa de ”inalta tradare”, elementele concrete care urmeaza a fi folosite fiind legate de gazele de sist si exploatarea de la Rosia Montana. Coincidenta sau nu, DIICOT-ul (institutie considerata a fi ”concurenta” DNA-ului) a inceput sa se ocupe, de ieri, de plangerea penala depusa de USL contra lui Basescu si a altor 14 pedelisti, pe motiv de denigrare a tarii si afectare a intereselor nationale. Asa stand lucrurile, este greu de crezut intr-un armistitiu post-referendum incheiat intre USL si Basescu, mai probabila fiind varianta razbunarii totale si a declansarii unui nou balamuc. Interesant de urmarit, in cazul revenirii lui Basescu la Cotroceni, va fi comportamentul pe care il va adopta un presedinte-jucator revenit la post pe usa din dos si nu calare pe procente. Nu de alta, dar Basescu a demonstrat deja ca este mult mai atent la ce spune atunci cand a venit vorba despre Rusia si controversatul personaj Sasa Kondyakov. Rusia nu s-a implicat cu nimic, este interesata de stabilitatea Romaniei, iar prezenta lui Kondyakov in tara cu ocazia ambelor suspendari este o simpla ”coincidenta”, nu trebuie confundat acest personaj cu politica oficiala a Moscovei, s-a grabit Basescu sa demonteze scenariul unei interventii rusesti in circul politic dambovitean.

Antonescu a imbracat prematur pielea de presedinte

Culmea este ca nici situatia viitorului presedinte nu este una prea roza. Si asta din cauza ca pesedistii, in majoritatea lor, sunt deja satui de Crin Antonescu. De aceea, poate, pe piata a inceput sa circule zvonul unei posibile revenirii a lui Mircea Geoana in cartile prezidentiale. Un Geoana despre care se spune ca a dat o tura pe la Washington, unde si-a reactivat relatiile. In ce sens si cu ce succes, vom vedea. Pana atunci, nu poate sa treaca neremarcata o gafa monumentala a lui Crin Antonescu, care s-a apucat deja sa-i puna conditii partenerului Victor Ponta: ”Cred ca deocamdata nu avem o problema cu stanga si dreapta, atata vreme cat Ponta intelege ca e nevoie de afaceri, de miscare economica, si ca in domeniul economiei reale nu se umbla cu lozinci, ci cu masuri, cu bani”. Fara nicio indoiala, pesedistii vor fi curiosi sa afle ce se va intampla daca Ponta nu intelege. Sau, poate, vor simplifica problema actionand in asa fel incat Antonescu sa nu ajunga niciodata presedinte, pentru a nu fi in situatia de a-l intreba una sau alta pe premier. Si uite-asa, incepi sa te gandesti ca nici Geoana n-o fi fost chiar in vacanta la Washington!

[poll id=”311″]

Ultimele stiri

  • Premiul Nobel pentru Literatură a fost câștigat de Cartea Mileniului OMUL VĂLURIT
  • Alege ce citești
  • Vizita lui Iohannis în SUA: România dă tot și nu primește nimic!
  • S-a rupt lanțul de iubire. Moldovenii, respinși pe bandă rulantă la intrarea în România
  • Rapid Premier League
  • Dovezi zdrobitoare. Camioanele supraîncărcate ale ucrainenilor ne-au făcut praf infrastructura
  • Sabotaj împotriva statului. Contractele cu operatorii străini din Portul Constanța, în defavoarea țării
  • Femeia cu cele mai mari buze din lume și-a injectat și nasul, pentru a echilibra trăsăturile feței – FOTO
  • Unde se vând lingourile de aur “ca pâinea caldă”
  • „Supa vulcanică”, umătoarea sursă de minerale esențiale?
  • Exit mobile version