AcasăNewsBasescu da startul bataliei intre Geoana si Antonescu pentru Cotroceni!

Basescu da startul bataliei intre Geoana si Antonescu pentru Cotroceni!

Indiferent de rezultatul referendumului de duminica, Traian Basescu nu mai este ce a fost, situatie care practic a dat startul cursei pentru Cotroceni.

Mircea Geoana ar putea fi marele beneficiar al inlaturarii lui Basescu

Traian Basescu nu are cum sa castige referendumul, respectiv sa obtina mai multe voturi in favoarea ramanerii sale in functie.

Crin Antonescu face deja greseli: confunda interimatul cu definitivatul si il calca prea devreme pe bombeu pe Victor Ponta

Basescu se poate intoarce la Cotroceni doar in cazul nevalidarii referendumului prin nerespectarea clauzei de prezenta, ceea ce nu poate fi considerata o victorie. Iar o asemenea intoarcere nu numai ca va fi zilnic contestata de adversari, dar ii va taia definitiv aplombul de mare jucator.

Chiar daca va reveni la Cotroceni, Traian Basescu va mai avea suportul popular necesar atacurilor in forta

Culmea este ca aceasta este varianta optimista, din moment ce chiar Basescu afirma ca USL deja ii pregateste a treia suspendare, daca duminica va da chix. Concret, Traian Basescu sustine ca ”planul B” vizeaza acuzarea sa de ”inalta tradare”, elementele concrete care urmeaza a fi folosite fiind legate de gazele de sist si exploatarea de la Rosia Montana. Coincidenta sau nu, DIICOT-ul (institutie considerata a fi ”concurenta” DNA-ului) a inceput sa se ocupe, de ieri, de plangerea penala depusa de USL contra lui Basescu si a altor 14 pedelisti, pe motiv de denigrare a tarii si afectare a intereselor nationale. Asa stand lucrurile, este greu de crezut intr-un armistitiu post-referendum incheiat intre USL si Basescu, mai probabila fiind varianta razbunarii totale si a declansarii unui nou balamuc. Interesant de urmarit, in cazul revenirii lui Basescu la Cotroceni, va fi comportamentul pe care il va adopta un presedinte-jucator revenit la post pe usa din dos si nu calare pe procente. Nu de alta, dar Basescu a demonstrat deja ca este mult mai atent la ce spune atunci cand a venit vorba despre Rusia si controversatul personaj Sasa Kondyakov. Rusia nu s-a implicat cu nimic, este interesata de stabilitatea Romaniei, iar prezenta lui Kondyakov in tara cu ocazia ambelor suspendari este o simpla ”coincidenta”, nu trebuie confundat acest personaj cu politica oficiala a Moscovei, s-a grabit Basescu sa demonteze scenariul unei interventii rusesti in circul politic dambovitean.

Antonescu a imbracat prematur pielea de presedinte

Culmea este ca nici situatia viitorului presedinte nu este una prea roza. Si asta din cauza ca pesedistii, in majoritatea lor, sunt deja satui de Crin Antonescu. De aceea, poate, pe piata a inceput sa circule zvonul unei posibile revenirii a lui Mircea Geoana in cartile prezidentiale. Un Geoana despre care se spune ca a dat o tura pe la Washington, unde si-a reactivat relatiile. In ce sens si cu ce succes, vom vedea. Pana atunci, nu poate sa treaca neremarcata o gafa monumentala a lui Crin Antonescu, care s-a apucat deja sa-i puna conditii partenerului Victor Ponta: ”Cred ca deocamdata nu avem o problema cu stanga si dreapta, atata vreme cat Ponta intelege ca e nevoie de afaceri, de miscare economica, si ca in domeniul economiei reale nu se umbla cu lozinci, ci cu masuri, cu bani”. Fara nicio indoiala, pesedistii vor fi curiosi sa afle ce se va intampla daca Ponta nu intelege. Sau, poate, vor simplifica problema actionand in asa fel incat Antonescu sa nu ajunga niciodata presedinte, pentru a nu fi in situatia de a-l intreba una sau alta pe premier. Si uite-asa, incepi sa te gandesti ca nici Geoana n-o fi fost chiar in vacanta la Washington!

[poll id=”311″]

author avatar
Adelina Ionicel
1.773 afisari

3 COMENTARII

  1. Sunteti niste tampiti si ,,prostanaci” daca voi credeti ca cineva il va propune si vota pe Geona presedinte.Aruncati fitile sau scrieti numai sa va aflati in treaba ?

  2. Puciul Ponta-Antonescu comandat de la Kremlin.

    Profitind de criza economica si de frica de justitie a numerosi politicieni si oameni de afaceri romani, Putin si serviciile sale secrete au pornit actiunea de izolare a Romaniei in cadrul Europei Comunitare.
    In decembrie 2011 agentii rusi au contactat “marionetele” Kremlinului de la Bucuresti: Dan Voiculescu care controleaza postul de televiziune Antena 3, Victor Ponta liderul PSD, Liviu Dragnea secretar PSD, Sorin Ovidiu Vantu care controla postul de televiziune Realitatea TV si Dinu Patriciu om de afaceri roman ajuns miliardar cu ajutorul Gazprom si considerat finantatorul si liderul din umbra al PNL. Planul destabilizarii guvernului Boc si al presedentiei Romaniei a fost perfectat in mai multi pasi.

    Primul pas
    Demonstratii ale populatiei nemultumite de masurile de austeritate ale guvernului Boc. Demonstratiile au avut un success anemic la populatie, fie din cauza de vremii geroase, fie pur si simplu din cauza bunului simt. ( Ce motive de protest ar avea salariatii privati contra taierii salariilor publice, platite din impozitele pe salariile lor, private?).
    Protestele, desi total anemice au fost prezentate deformat umflate si complet isteric de catre mijloacele de presa controlate de mogulii “marionete” ale Kremlinului. Acestea au o audienta de 40% Antena 3 si 20% Realitatea TV, cea ce le-a facut instrumente propagandiste perfecte pentru scopul destabilizarii (orice asemanare cu situatia presei si televiziunilor rusesti controlate de oligarhii lui Putin nu e de loc intimplatoare, e rezultatul unui plan similar)

    Al doilea pas.
    Planul desi n-a adus rezultate imediate a reusit sa creeze o stare de isterie mediatica
    contra regimului Boc si a presedintelui. Starea de isterie a fost sustinuta in continuare de televiziunile aservite oligarhilor. Populatia a fost bombardata neincetat cu zvonuri, fapte inventate sau pe jumatate reale, minciuni, exagerari despre guvernul Boc si presedinte.
    Pe fundalul nemultumirii salariatilor de stat si al pensionarilor, toata aceasta propaganda de totala sorginte bolsevica ( a mai fost folosita dupa exact aceeasi reteta, in 1945-1949 )
    a cazut precum gazul in foc.

    Pasul trei a fost accelerat de incarcerarea a doi dintre pionii importanti ai Moscovei: Nastase si Vantu, plus iminenta deciziei finale in cadrul proceselor contra altor doi pioni: Voiculescu si Patriciu (contra caruia procurorul in dosarul Rompetrol tocmai a cerut 20 de ani inchisoare ).
    Vizita din mai-iunie 2012 a lui Alexander Kondyakov, agent al lui Putin si la referendumul din 2007, a definitivat detaliile conspiratiei si a declansat-o: acapararea Guvernului, Parlamentului, Senatului, acapararea Avocatului Poporului, Monitorului Official, castrarea politica a Curtii Constitutionale,

    Pasul patru
    Schimbarea Presedintelui, inlocuirea Procurorului General, a sefului DNA, a membrilor Curtii Supreme de Justitie, gratierea pe motive umanitare/boala a puscariasilor, blocarea celorlalte procese pe rol ale clicii de pioni ai Moscovei.

    Pasul cinci
    Sa fie o intimplare aparitia unor grupuri politice gagauzo/moldovenesti pretinzind creearea unei Federatii Moldovenesti cu granita la Carpati ? Nezavisimaya Gazeta este ziarul de suflet al lui Vladimir Putin unde publica regulat comentarii..
    Svetlana Gamova article headlined „Moldova Offered to Become Federation” in Nezavisimaya Gazeta says that a public movement advocating a new principle of the country’s reorganization as a federation has appeared in Moldova. The majority of the population perceives the idea of a federation as a protest against the integration of Moldova into Romania, which the ruling alliance is actively pushing; p 6 (653 words).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger