AcasăNewsBăsescu dă în Dan Barna, cel cu „abordări de penal”

Băsescu dă în Dan Barna, cel cu „abordări de penal”

Fostul preşedinte Traian Băsescu l-a criticat dur pe preşedintele USR Dan Barna după ce acesta din urmă a afirmat despre magistraţii Curții Constituționale a României (CCR) că sunt „vârful de lance al penalilor din politica românească”, spunând că nu poate avea pretenţia de a candida la prezidenţiale cu o asemenea abordare.

„Are o abordare de penal, nu cei nouă judecători ai CCR sunt penali, ci abordarea domnului Barna. Pentru a-şi atinge scopul, el murdăreşte o instituţie, în condiţiile în care votul de la CCR a fost 8 la 0….Trebuie să ştie că o asemenea declaraţie este o declaraţie de penal, de om care nu are nimic cu legea, când la un scor de 8 la 0 spui că sunt penali toţi pentru că nu au dat cum a vrut politicianul. Nu poţi să ai pretenţia să fii preşedinte al României când părerea ta despre CCR care îţi da o decizie cu 8-0 când spui că CCR este vârful de lance al penalilor. Nu poţi”, a declarat Traian Băsescu pentru televiziuni.

Fostul preşedinte a spus că judecătoarea Simina Tănase, propusă de Klaus Iohannis, nu s-a prezentat la votul privind validarea referendumului din laşitate. „Am o singură precizare de făcut, judecătoarea lui Iohannis, al noulea judecător, doamnă Simina Tănase, care din laşitate nu s-a prezentat”, a declarat Băsescu. Reacţia fostului preşedinte vine după ce joi, liderul USR Dan Barna a afirmat că magistraţii CCR au dovedit prin decizia de a respinge proiectele PNL-USR şi PSD-ALDE de revizuire a Constituţiei, că sunt „vârful de lance al penalilor din politica românească”.  Judecătorii Curţii Constituţionale au avut, joi, în dezbatere proiectele legislative de modificare a Constituţiei României şi au declarat că prevederile privind interzicerea amnistiei şi graţierii persoanelor care au comis fapte de corupţie încalcă limitele de revizuire a Legii fundamentale.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
285 afisari

1 COMENTARIU

  1. Iata ce scria alcoolicul Petrov cel turnator acum 1 an despte CCR:
    „Dragnea şi Tăriceanu au reuşit implementarea visului USL: „NU AVEM PUTEREA, PÂNĂ NU AVEM JUSTIŢIA. Curtea Constituţională a adoptat, în conflictul Kovesi – Tudorel Toader, o decizie de rară ticăloşie. Practic, de azi, procurorii marilor parchete sunt subordonaţi guvernului politic, prin Ministrul Justiţiei. CCR a întors justiţia la nivelul anilor 2004, când deciziile cu privire la soarta dosarelor penale se luau în sediul PSD, de doamna Stănoiu, alături de Adrian Năstase, Victor Viorel Ponta, Mike Şpagă (sic!), Marian Oprişan şi mulţi alţi politicieni socialişti. Practic, CCR a anulat 14 ani de progres în procesul de consolidare a Independeţei Justiţiei”, a scris Petrov, pe Facebook.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger