AcasăNewsBasescu contraataca: Interpretarea liderilor USL in cazul Hasotti este rau-voitoare

Basescu contraataca: Interpretarea liderilor USL in cazul Hasotti este rau-voitoare

Traian Basescu i-a atacat pe liderii USL acuzandu-i ca nu cunosc legile statului, ca raspuns la amenintarea cu suspendarea din functie in cazul in care nu aproba numirea ca ministru a lui Puiu Hasotti.

Presedintele Traian Basescu i-a atacat, vineri, pe liderii USL, acuzandu-i ca nu cunosc legile statului privitoare la drepturile presedintelui de a verifica actele candidatului la functia de ministru. Raspunsul presedintelui soseste dupa ce liderii USL l-au amenintat pe acesta ca il vor suspenda din functie in cazul in care nu il va numi pe Puiu Hasotti la Ministerul Culturii.

„Interpretarea ca presedintele Romaniei conditioneaza investirea domnului Puiu Hasotti in functia de ministru al Culturii si Patrimoniului National este rau-voitoare si neconforma cu textul scrisorii prin care presedintele Romaniei a solicitat prezentarea unei asumari scrise de catre domnul Puiu Hasotti care sa ateste ca teza sa de doctorat si celelalte opere stiintifice nu constituie plagiat”, se arata intr-un comunicat al Presedintiei, citat de RTV.

In plus, purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea a precizat si legea conform careia Presedintele Romaniei are dreptul de a-i cere lui Puiu Hasotti o asumare scrisa rereritoare ca corectitudinea lucrarilor sale. Astfel, conform acestuia, „dreptul presedintelui Romaniei de a verifica corespunderea candidatului cu functia de ministru are ca temei legal Decizia 356 din 2007 a Curtii Constitutionale a Romaniei”.

Totodata, purtatorul de cuvant a adaugat si ca Traian Basescu a salutat declaratia publica a lui Puiu Hasotti prin care afirma ca a semnat o asemenea declaratie pe proprie raspundere.

„Presedintele Romaniei saluta declaratia publica a domnului Puiu Hasotti, facuta joi, 21 iunie 2012, prin care afirma ca a semnat o declaratie pe proprie raspundere in care a garantat ca publicatiile mentionate in propriul sau curriculum vitae nu sunt susceptibile de plagiat. Presedintele Romaniei saluta si declaratia publica a domnului Puiu Hasotti, facuta vineri, 22 iunie 2012, prin care a afirmat ca a depus declaratia la Cabinetul Prim-Ministrului Romaniei”, a mentionat Bogdan Oprea.

author avatar
Ionut Zgimbau
177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger