AcasăNewsBasescu cere Parlament unicameral cu 300 de membri si uninominal pur

Basescu cere Parlament unicameral cu 300 de membri si uninominal pur

Presedintele Traian Basescu a solicitat, miercuri, in Parlament, respectarea rezultatelor referendumului din 2009, respectiv trecerea la Parlament unicameral cu 300 de membri si trecerea la votul uninominal pur.

Seful statului a apreciat ca votul uninominal compensat creeaza distorsiuni. „E o obligatie morala a majoritatii ca, impreuna cu minoritatea din Parlament, sa decida vot uninominal curat, care nu lasa oameni de pe locul trei sa ajunga in Parlament, iar oamenii de pe locul unu in colegiu sa stea acasa”, a spus seful statului.

Basescu incepe campania electorala: „De la 1 iunie marim salariile!”

Traian Basescu: „Rog opozitia sa revina in Parlament!”

Discursul lui Basescu in Parlament, intrerupt de persoane din balcoane care striga „Demisia! „

Traian Basescu: „Redeschideti mineritul care a devenit rentabil!”

Basescu: „Trebuie adoptata Legea sanatatii si a reorganizarea administrativa!”

Traian Basescu a amintit de rezultatele referendumului din 2009, cand peste 80 la suta dintre participanti s-au pronuntat pentru parlament unicameral. Presedintele Basescu a opinat ca trecerea la o Camera legislativa si 300 de parlamentari ar veni si ca un argument ca si politicienii la varf din Romania sunt constienti de nevoia de reducere a cheltuielilor de functionare a statului.

author avatar
Ciprian Purice
159 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu-i prost cine cere ci ala care da ! De aceea eu ”cer” sa i se dea un parlament cu o camera de 4 mp si un singur ”parlamentar” ! EL. Nu precizez adincimea !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger