AcasăNewsBasescu: Cer liderilor USL, UDMR si UNPR sa inceteze actiunile impotriva institutiilor...

Basescu: Cer liderilor USL, UDMR si UNPR sa inceteze actiunile impotriva institutiilor statului roman

Traian Basescu

Presedintele Romaniei i-a atacat pe liderii USL, UNPR si UDMR cerandu-le sa inceteze actiunile pe care le desfasoara deoarece acestea fac rau tarii, incalcand totodata si valorile fundamentale ale UE.

Traian Basescu

Traian Basescu, presedintele Romaniei, i-a atacat dur, marti, pe liderii partidelor aflate la conducere, USL, UDMR si UNPR, cerandu-le sa inceteze imediat actiunile lor impotriva statului roman si a institutiilor sale, motivand ca acestea pun statul roman intr-o situatie extrem de dificila, similara cu mineriada din 13-15 iunie ’90.

„Privind la evenimentele care s-au desfasurat in ultimele saptamani si au culminat cu actiunile de azi din parlament cer primului-ministrului, copresedintelui USL Crin Antonescu, Daniel Constantin si presedintilor UDMR si UNPR sa inceteze imediat actiunile lor impotriva statului roman. Repet, le cer sa inceteze actiunile impotriva institutiilor statului roman. Prin actiunile Guvernului si ale majoritatii parlamentrare se incalca grav valorile fundamentale ale UE”, a declarat acesta, potrivit RTV.

In plus, acesta a adaugat ca actiunile intreprinse de oamenii politici pe care i-a numit sunt concentrate momentan asupra suspendarii presedintelui  urmand ca liderii USL sa isi continue jocul politic si dupa ce vor ajunge la conducerea tarii.

„Tinta finala a majoritatii parlamentare este punerea sub control a justitiei. Suspendare presedintelui este doar o etapa. Repet, suspendarea presedintelui este doar o etapa intermediara care urmeaza sa aiba loc in zilele urmatoare. Fac un apel si ii avertizez ca prin incalcareagrava a legilor, Constitutiei si regulamentelor Parlamentului au pus statul roman intr-o situatie extrem de dificila similara cu mineriada din 13-15 iunie 90”,  a mai spus Traina Basescu.

In cazul in care Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin si presedintii UDMR si UNPR nu se vor opri, Traian Basescu a anuntat ca efectele actiunilor acestora vor fi devastatoare asupra tarii si romanilor.

„Efectele actiunilor politice ale guvernului vor avea efecte economcie extremd e grave pentru Romania si pentru populatia ei. Rpeet, majoritatii parlamentare sa inceteze imediat actiunile impotriva statului roman, fie ca e CCR, Senatul, Camera Deputatilor sau Avocatul Poporului sau alte institutii care-i deranjeaza”, a incheiat acesta.

Declaratiile presedintelui survin la scurta vreme dupa Vasile Blaga a fost revocat din functia de presedinte a Senatului, fiind inlocuit de catre liderul PNL Crin Antonescu.

In acest caz, daca Traian Basescu va fi suspendat, co-presedintele USL va devenit presedinte interimar al Romaniei. tot membrii USL l-au revocat din functie si pe  Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, pe care il acuza ca nu ar fi respectat Constitutia si legile statului. Totodata, parlamentarii USL au discutat si revocarea Robertei Anastase din functia de presedinte a Camerei deputatilor, sedinta extraordinara fiind insa amanata de mai multe ori.

author avatar
Ionut Zgimbau
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger