AcasăNewsBasescu: "Cel mai mare politician e piata, a pus politicienii la zid,...

Basescu: „Cel mai mare politician e piata, a pus politicienii la zid, trebuie armistitiu pe 3-5 ani”

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca cel mai mare politician al lumii a aparut si el se numeste „piata”, care a pus politicienii din Europa „cu spatele la zid”, iar conflictul „piata-politicieni” trebuie rezolvat printr-un „armistitiu” pe 3,4,5 ani.

„A aparut cel mai mare politician al lumii. Spre dezamagirea multora el nu se numeste nici Obama, nici Merkel, nici Sarkozy, nici Basescu, nici Papandreou. Numele acestui politician este «piata»”, a declarat presedintele Traian Basescu, prezent la evenimentul de lansare a Raportului de Competitivitate organizat de AmCham. Seful statului a explicat ca in ultima perioada nu a mai auzit niciun politician referindu-se la electorat, ci „toti incearca sa satisfaca piata”.

„Piata ne-a pus pe toti cu spatele la zid, cel putin in Europa, si ne cere mai mult decat putem da”, a apreciat Traian Basescu. Presedintele a spus ca „acest conflict pieta-politicieni trebuie sa inceteze printr-un armistitiu pe 3, 4,5 ani”, deoarece piata nu ii poate omori pe cei care i-au oferit cel mai mult, adica Guvernele.

Presedintele a mai spus ca, singur, statul nu poate fi necompetitiv sau corupt, ci are un partener, iar acesta este mediul privat, el precizand ca nu muta la nimeni responsabilitatea, dar ca aceasta trebuie impartita si asumata de ambele parti.

„Competitivitatea unei tari nu poate fi data numai de Guvern si administratie. Sectorul privat este parte a indicatorilor de competitivitate a unei tari”, a declarat presedintele Basescu. Seful statului a intrebat cum a contribuit sistemul bancar la competitivitatea Romaniei. „Cat de competitiva a fost analiza in finantarea aproape fara limita? Cat de competitiv este sa dai credite cu buletinul?”, a adaugat Basescu.

El a mai spus ca exista si alte exemple, cum ar fi Nokia, Ford sau „marile consultante cu nume mari din Romania care in buna intelegere cu constructorul dau ministerului facturi mai mari cu 50%”. Presedintele a apreciat ca si coruptia tine de doua parti, el subliniind ca nu muta la nimeni responsabilitatea, dar ca aceasta trebuie „impartita si asumata”.

Traian Basescu a aratat ca un functionar nu poate fi corupt daca nu exista cineva care sa dea mita, la fel cum un minister nu poate plati cu 50% mai mult pentru un contract daca nu exista un consultant care sa faca o expertiza in acest sens.

„Sa iesim din ipocrizie. Daca exista coruptie, singur statul nu poate fi corupt, are un partener. Statul nu poate fi singur neperformant. Are un partener si acesta este economia privata”, a sustinut presedintele Basescu. El a subliniat ca asumarea responsabilitatii trebuie facuta de ambele parti.

 

author avatar
Ciprian Purice
159 afisari

1 COMENTARIU

  1. Da, asa este, piata alcoolului esti cel mai mare consumator dintre politicieni, se vede in ultima vreme ca apari pe sticle din ce in ce mai baut si beat.Alcoolul te-a pus la zid deja, asa cum fostul diktator a fost pus la zid, cu o mica diferenta regretabi;a totusi, matale vei fi ciuruit de alcool, ti se citeste pregnant pe chip si in gesturi.Hai(siktir) ca ne-ai dat gata, daca continui sa ragai(a gaze alcoolice) o sa ne dai pe spate, abtinete omule si trezestete odata ca ne bagi pe toti in pamant.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger