AcasăNewsBasescu: Ce poti face cu 24 de rachete impotriva arsenalului Rusiei?

Basescu: Ce poti face cu 24 de rachete impotriva arsenalului Rusiei?

Presedintele Traian Basescu a declarat ca Federatia Rusa nu ar trebui sa aiba suspiciuni in privinta scutului anti-racheta deoarece niciun politician roman nu s-ar gandi sa se apere de rusi cu cele 24 de rachete.

Traian Basescu, presedintele Romaniei, a declarat, miercuri, ca, desi esta un altiat al SUA, nu este un inamic al Federatiei Ruse, adaugand sa scutul anti-racheta al NATO nu ar trebui sa ii ingrijoreze pe rusi deoarece niciunui politician roman nu i-ar „trece prin cap sa se apere cu 24 de rachete”.

„Sunt un prieten al Statelor Unite, dar la fel de bine, daca n-ati stiut pana acum, trebuie sa stiti ca nu am fost niciodata un adversar al Federatiei Ruse. […] Rusia a primit toate garantiile ca nu sunt indreptate aceste rachete impotriva sa. Imi permiteti sa va mai aduc un argument? Romania va avea pe teritoriul sau douazeci si patru de rachete antiracheta. Cate rachete are Federatia Rusa? Ce poti sa faci cu 24 de rachete impotriva arsenalului Federatiei Ruse? Carui politician roman credeti ca i-ar trece prin cap sa se apere cu 24 de rachete impotriva Federatiei Ruse? Este o copilarie. Nu se sustine tehnic o astfel de suspiciune”, a spus acesta pentru Vocea Rusiei.

Seful suspendat al statului s-a arata contrariat de stirea conform careia ar fi negociat cu  primul ministru al Ungariei, Viktor Orban, cedarea Tinutului Secuiesc, spunand ca Romania nu este Transnistria.

„Din afirmatiile dumneavoastra ca este o intelegere intre presedintele Romaniei si Viktor Orban, va intreb mult mai simplu: cum puteti crede ca un presedinte ales isi vinde tara? Cum puteti crede acest lucru? Asta e cea mai jignitoare afirmatie pe care ati putut s-o faceti. Romanii nu-si puteau alege un presedinte care sa-i tradeze. Cum credeti ca un presedinte roman ar da o bucata din teritoriu in afara Constitutiei sa devina autonom sau ce credeti ca-i aici, Transnistria? Nu se poate. Si cred ca macar pentru aceasta afirmatie Vocea Rusiei ar trebui sa-mi ceara scuze. V-o spun in modul cel mai sincer. E prea mult, chiar si pentru un ziar liber, pentru un post de radio liber”, a mai adeclarat Traian Basescu.

author avatar
Ionut Zgimbau
242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger