AcasăNewsBasescu, catre USL-isti: Bine, smecherilor, dati-l voi jos pe Boc!

Basescu, catre USL-isti: Bine, smecherilor, dati-l voi jos pe Boc!

Traian Basescu a dat din nou peste cap Opozitia, fiind de acord cu un guvern de tehnocrati. Cu o conditie: USL sa-l matraseasca pe premierul Boc.

Presedintele Traian Basescu a indemnat Opozitia sa schimbe premierul daca poate

Ferm convinsi ca vor fi refuzati si vor avea de ce sa tune si fulgere in urmatoarele zile pe micile ecrane, Victor Ponta si Crin Antonescu au avut o surpriza de proportii: Basescu le-a acceptat guvernul tehnocrat propus la misto. Nu pe degeaba insa, ci in schimbul debarcarii lui Boc de catre USL. Situatia a fost confirmata public de Victor Ponta, care a declarat, ulterior, ca Traian Basescu “nu respinge” ideea unui guvern format din tehnocrati, dar le-a spus ca el “nu poate sa-l demita pe Boc” si a cerut USL-ului “sa-i dea decretul care permite acest lucru”. Ceea ce inseamna ca Basescu invita Opozitia sa-si treaca o motiune de cenzura.

Boc la Cluj, Tanasescu la Bucuresti?

Victor Ponta si Crin Antonescu au iesit cam sifonati din intalnirea cu seful statului

Odata ajunsa neasteptata stire la urechile capetelor luminate din USL, acestea au luat foc: “Isi bate joc de noi! Nu numai ca vrea sa-l scapam de Boc, dar ne si inchide gurile acum, inainte de alegeri. Imaginati-va ca o sa avem ministri tehnocrati, asa cum am cerut. Mai poti tu, USL, sa critici guvernul dupa aceea? Nu! Sa vedem ce dracu’ o sa mai spunem in campanie”. Pana sa raspunda cineva la aceasta intrebare, zvonurile au conturat ultima strategie de sorginte prezidentiala: remanierea totala a actualului guvern in ianuarie, numirea unui nou Executiv, foarte probabil condus de fostul pesedist Mihai Tanasescu (ceea ce ar echivala cu o noua lovitura sub centura Opozitiei, administrata via Victor Ponta ), lasarea PDL-ului la vatra si trimiterea lui Emil Boc sa dreaga busuiocul pedelist stricat de urmasii lui la Cluj. Ca de obicei, viziunea nu este una unitara, o alta varianta de lucru avansand posibilitatea ca Boc sa fie concediat mult mai repede, respectiv saptamana viitoare, cu ocazia motiunii de cenzura pe care USL s-a jurat ca o depune daca Executivul isi asuma raspunderea pentru comasarea alegerilor. Subiect unde, culmea,  USL si Basescu sunt iar gand la gand cu bucurie, seful statului reafirmand ca nu accepta comasarea fara o reorganizare administrativa a tarii. Ca sa nu se cruceasca romanii de atata armonie, Traian Basescu a avut insa grija sa sara peste stringerea de mana protocolara, atunci cand Ponta si Antonescu au aterizat la Cotroceni. Moment catalogat drept “grosolan” de liderul Ponta. Fapt care repune realitatea politica damboviteana in limitele ei firesti.

[poll id=”161″]

author avatar
Simona Badulescu
939 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger