AcasăNewsBasescu catre Ponta: Du-te... la Bruxelles!

Basescu catre Ponta: Du-te… la Bruxelles!

Victor Ponta a primit unda vedre de la Parlament sa ne reprezinte la Consiliul European

Parlamentul a adoptat, ieri, cu 249 de voturi „pentru”,  declaratia propusa de USL, potrivit careia primul-ministru ar trebui sa prezinte pozitia Romaniei la lucrarile Consiliului European din 28 iunie.

Victor Ponta a primit unda verde de la Parlament sa ne reprezinte la Consiliul European

Dezbatere cu scantei in Parlamentul Romaniei. Obligati sa arbitreze conflictul premier-presedinte, deputatii si senatorii  au incins propria lor miuta.

Presedintele Traian Basescu poate sa ignore decizia Legislativului

„Stimati colegi, sa trimitem la Consiliu pe cineva care cel putin e luat in seama de ceilalti participanti”, a cerut deputatul PSD Bogdan Niculescu-Duvaz. “Nu Constitutia este problema Puterii, ci persoana presedintelui. (…) Premierul  doreste sa arate ca are o majoritate politica, sa  vada lumea cat este de fortos in raport cu presedintele Romaniei”, a replicat pedelistul Sever Voinescu. In final, majoritatea a lucrat in favoarea premierului, Parlamentul stabilind ca in materie de politica militara si in politica externa comuna a UE, este constitutional si functional ca presedintele Romaniei sa aiba precadere in a reprezenta Romania, in timp ce in materie economica, sociala, bugetara, referitoare la fondurile europene si  aderarea la Schengen, premierul sa ne reprezinte.  Decizia nu are caracter juridic.

Premierul, veriga slaba!

Traian Basescu a desfiintat declaratia uselista, adoptata de Parlament , prin care Victor Ponta era mandatat sa reprezinte Romania la Consiliul European, aratand ca demersul este lipsit de valoare juridica si total pe langa Constitutiei. Mai mult, seful statului a declarat ca premierul, , a demosntrat ca este slab, ascunzandu-se in spatele parlamentarilor si  ocolind Legea fundamentala. “Premierii trebuie sa fie barbati, sa-si asume ce-si doresc”, a mai precizat Basescu.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
605 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger