AcasăNewsBasescu, Boc si liderii PDL, discutii la Vila Lac pentru reorganizarea teritoriala!

Basescu, Boc si liderii PDL, discutii la Vila Lac pentru reorganizarea teritoriala!

Liderii PDL alaturi de Emil Boc si, cel mai probabil, Traian Basescu s-au reunit la Vila Lac pentru a discuta despre reorganizarea teritoriala a Romaniei si revizuirea Constitutiei.

Este pentru a treia oara in ultima luna cand presedintele Basescu discuta cu guvernantii despre aceste lucruri – prima intalnire avand loc la Cotroceni pe 24 octombrie, a doua tot la Vila Lac de aniversarea sefului statului, iar a treia in aceasta seara. Cu toate ca, de fiecare data s-a vehiculat ideea ca la aceste intrevederi se trateaza chestiuni legate de buget si bunul mers al economiei romanesti sau nu se discuta politica deloc, ci se ciocnesc pahare de sampanie, cum a fost cazul precedentei intalniri de la Vila Lac, in realitate Traian Basescu „tine foarte mult” la proiectul de faramitare a Romaniei in asa-zisele regiuni de dezvoltare si face presiuni in aceasta directie.

Vezi mai multe detalii aici: Basescu: „Tin foarte mult la asta. Faceti reorganizarea teritoriala a tarii pana la finele lui 2011!”

Duminica seara, din nou apare pe surse o stire cum ca liderii PDL s-au intalnit cu Emil Boc la Vila Lac. Nici vorba de Traian Basescu, de parca s-ar putea ca presedintele sa lipseasca tocmai unde el ar trebui sa fie gazda si, in plus, sa-l lase pe micul Boc sa imprime noile directii in care trebuie sa mearga Romania.

Sursele binevoitoare cu presa relateaza ca la intalnirea cu pricina „Temele discutate de reprezentantii PDL sunt, printre altele, bugetul pe 2012 si prioritatile legislative. Premierul Emil Boc le-a spus deputatilor PDL, ca reorganizarea administrativa trebuie discutata la pachet cu revizuirea Constitutiei, acestea fiind lasate in plan secund, iar prioritatile sunt adoptarea bugetului pe 2012 si comasarea alegerilor”. Se poate ca adoptarea bugetului sa fie foarte importanta, pentru ca asa spune rutina politica, in schimb comasarea alegerilor si reorganizarea administrativa sau votul prin corespondenta nu au cum sa fie chestiuni din planul secund, ele fiind vitale pentru un PDL care vrea sa castige alegerile la anul si un regim care vrea sa se perpetueze. Ori daca aceste initiative legislative nu sunt adoptate in viitorul apropiat atunci nu prea mai este timp de punerea lor in practica.

Asadar, Emil Boc si alesii sai din PDL sunt obligati, si probabil asta le-a sugerat Traian Basescu la intalnirea de la Vila Lac de duminica seara, sa imprime un ritm alert de bifare a chestiunii bugetului de pe anul 2012 pentru a se putea trece la proiectele serioase si stringente pentru actualul regim: impartirea Romaniei in regiuni de dezvltare, votul prin corespondenta, comasarea alegerilor si revizuirea Constitutiei.

author avatar
Ciprian Purice
600 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger