AcasăNewsBasescu: Batalia politica trebuie sa inceteze

Basescu: Batalia politica trebuie sa inceteze

Presedintele suspendat al Romaniei, Traian Basescu, a facut un apel catre partidele politice sa inceteze lupta deoarece aceasta afecteaza atat traiul romanilor, cat si imaginea tarii in strainatate.

Traian Basescu, seful suspendat al tarii, a declarat, marti, ca batalia politica trebuie sa inceteze deoarece, cele trei luni de cand a fost instaurat Guvernul Ponta, prin actiunile luate de catre membrii acestuia, i-au afectat atat pe romani, cat si imaginea tarii in strainatate.

„Cred ca cele trei saptamani de batalie politica si cele trei luni care care se vor implini curand de la instalarea Guvernului Ponta vor deveni prea mult, trebuie sa genereze o schimbare imediata de atitudine a tuturor politicienilor, inclusiv a mea. Ii chem pe politicieni la incetarea oricarei dispute pentru ca tara se prabuseste sub aceasta disputa. E timpul ca fiecare, ne place sau nu unul de celalalt, sa actioneze institutional pentru rezolvarea catorva prioritati: Redobandirea credibilitatii – Romaniei pe plan international in mod deosebit in UE si NATO, prevenirea sau diminuarea efectelor adancirii crizei economice in zona euro si aici ma refer la politici bugetare prudente, la indeplinirea conditionalitatilor din acordul cu UE, FMI si BM”, a spus acesta, citat de realitatea.net.

Presedintele tarii a adaugat ca isi doreste adoptarea in cat mai scurt timp a unor masuri care sa creeze conditii propice pentru dezvoltarea intreprinzatorilor romani.

„De asemenea vizez adoptarea unor masuri in vederea sprijinirii fermierilor a caror productii au fost puternic afectate de seceta. Cred ca avand in vedere inceperea misiunii de evaluarea a FMI, obligatia majora e sa contribuim la obtinerea unei evaluari pozitive, cred ca sunt conditii pentru acest lucru, in asa fel incat Romania sa poata iesi pe pietele internationale pentru imprumuturile de care are nevoie”, a mai spua acesta.

author avatar
Ionut Zgimbau
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger