AcasăNewsBasescu avertizeaza Olanda: Romania va lua masuri foarte dure de control a...

Basescu avertizeaza Olanda: Romania va lua masuri foarte dure de control a lactatelor din aceasta tara!

Precizand ca avertizarea sa nu are nicio legatura cu faptul ca Olanda nu ne vrea in Schengen, presedintele Traian Basescu avertizeaza ca Romania va lua masuri dure de control a lactatelor importate din aceasta tara. Ministrului olandez al integrarii, seful statului i-a recomandat sa incerce sa convinga companiile „sa nu mai exporte pe firme fantoma din Romania”.

Pedelistii l-au demis pe Basescu

„Lupta impotriva evaziunii si contrabandei nu e o inventie de acum. Inca de anul trecut s-au luat hotarari CSAT. Trebuie sa spun, si daca asta sperie pe cineva va trebui sa stie de pe acum, ca se vor lua masuri foarte dure de control a lactatelor, care nu vin numai din Olanda, vin si din Polonia, Ungaria, de peste tot”, a spus Traian Basescu, miercuri seara, la TVR.

Traian Basescu a comentat si scandalul florilor: „Se pare, din datele pe care le am, au depistat trei firme care nu existau si care erau destinatarii florilor. Si Olanda trebuie sa stie ca Romania e angajata intr-o batalie necrutatoare, indiferent care sunt costurile, intr-o batalie cu evaziunea fiscala si mai ales transcomunitara care are originea in statele europene cu finalizare în detrimentul bugetului Romaniei. Olanda trebuie sa inteleaga lucrul acesta: nu a fost niciun abuz, s-au urmat toate procedurile europene si la fel cum am avut perioade când opream in frontiera alte marfuri, acum a venit randul florilor”, a spus Basescu.

Seful statului a transmis un mesaj si ministrului olandez al imigrarii, sfatuindu-l sa incerce sa convinga firmele olandeze „să nu mai exporte pe firme fantoma din Romania”. „Pentru ministerul imigrarii din Olanda, daca sunt marfuri de contrabanda cu provenienta din Olanda trebuie sa intre, iar alfel Romania sa-si puna ordine in frontiere”.

In legatura cu Schengen, Traian Basescu spune ca Guvernul olandez trebuie sa inteleaga ca nu poate sacrifica politica de consolidare a UE, prin intrarea Romaniei în Schengen de dragul extremistilor care il sustin din Parlament, dar a mentionat ca problema transporturilor de flori are legatură strict cu evaziunea fiscală.

„Daca era coruptia atat de mare si justitia functiona atat de prost, cum ar fi investit olandezii 11 miliarde euro in Romania?”, a spus presedintele.

325 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger