AcasăNewsBasescu: Aveam avionul pregatit sa plec la Consiliul European. Am spus 'stop,...

Basescu: Aveam avionul pregatit sa plec la Consiliul European. Am spus ‘stop, nu joc in piesa asta a ridicolului’

Traian Basescu

Traian Basescu a declarat, luni seara, la o emisiune TV, ca a oprit in ultima clipa avionul cu care ar fi urmat sa plece la Consiliul European de la Bruxelles, spunsnd ca nu vrea sa joace intr-o „piesa a ridicolului”. Pe de alta parte, presedintele a mai afirmat ca premierul Ponta l-a sunat in joia respectiva, pentru a-i cere sa ii semneze mandatul.

Traian Basescu

Basescu a confirmat ca avea pregatit avionul pentru a pleca la Bruxelles, la sfarsitul lunii trecute, la reuniunea Consiliului European, dar ca s-a oprit, dand de inteles ca a vrut sa evite ca Romania sa repete „show-ul polonez. „Nu numai ca aveam pregatit avionul ca sa plec, dar rula catre Salonul oficial. Si am spus „stop”, stiu ce ar fi iesit. Mi se parea incorect sa abdic de la un atribut constitutional care fusese confintit si de decizia CCR. Pe de alta parte stiu ce iesea cand mergea presedintele polonez cu primul-ministru polonez, de unde nu se stia care sta la punctul asta, care la celalalt. Era show-ul polonez. (…) Era spectacolul fiecarui Consiliu. Eu am tinut prea mult la ce am construit acolo si in ultima clipa am spus: pot fi certat, pot fi criticat acasa, dar nu joc in piesa asta a ridicolului„, a declarat Basescu la B1.TV.

Presedintele suspendat a raspuns intrebarii moderatorului, care a dorit sa stie daca Basescu a vorbit cu Ponta, declarand ca premierul i-a cerut sa ii semneze mandatul, desi seful Executivului nu il trecuse prin Guvern: „Premierul m-a sunat sa ii semnez mandatul, bineinteles ca nu l-am semnat. A fost un mandat foarte prost. Am trimis inapoi, dar i-am spus dati-mi stenograma din sedinta de Guvern, ca vreau sa vad pozitia ministrului de Finante. (…)Victor Ponta nu si-a trecut mandatul prin Guvern„, a mai spus Traian Basescu.

163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger