AcasăNewsBasescu anunta ca Romania mai deschide doua exploatari de aur

Basescu anunta ca Romania mai deschide doua exploatari de aur

Intr-o emisiune difuzata, luni seara, la TVR, presedintele Traian Basescu a anuntat ca Romania va mai deschide, in curand, doua exploatari de aur care vor fi gestionate de companii romanesti.

„Romania va mai deschide in perioada imediat urmatoare doua exploatari de aur, de data aceasta cu regii romanesti”, a spus seful statului la televiziunea publica.

Despre unul dintre zacaminte se stie ca are aproximativ 50 de tone de aur, iar celalalt, 54, a mai adaugat presedintele, care nu a dorit sa precizeze exact in ce zone vor fi aceste exploatari.

Recent, ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, declara ca proiectul Rosia Montana s-ar putea dezvolta si spunea ca nu e putin lucru sa stai pe cateva sute de tone de aur.

Daca Traian Basescu si-a afirmat recent punctul de vedere in privinta proiectului minier de extragere a aurului de la Rosia Montana, care a starnit atatea dispute: „trebuie facut”, insa „cu conditia sa fie renegociata partajarea beneficiilor”, un atac a venit astazi chiar din interiorul PDL. Europarlamentarul PDL Monica Macovei s-a declarat pentru suspendarea proiectului Rosia Montana.”Devine tot mai imperios necesara o dezbatere publica serioasa despre proiectul Rosia Montana”, sustine Monica Macovei.

224 afisari

3 COMENTARII

  1. Foarte bine! Pai avem nevoie de siguranta iar aurul din rezervele BNR ar putea fi un punct de sprijin pentru economia tarii. Mai ales ca |SUA vad ca nu prea isi revine din criza…

  2. asta pentru a inchide gura celor care obiectau ca statul nu face si nu drege. se va vedea diferenta intre privat si stat inca odata.

  3. Sunt de la Brad (barza)unde este cel mai bun AUR din Romania!Pacat ca sa distrus totul…!sa se puna din nou in functie de regii Romanesti,ma cam indoesc!?Ce vorbeste marinarul asta…nu cred nimic!cred ca era beat!;)))

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger