AcasăNewsBasescu: Am potential mai mare decat Ponta, eu nu fug de responsabilitati!...

Basescu: Am potential mai mare decat Ponta, eu nu fug de responsabilitati!

Traian Basescu este de parere ca Ponta nu ar fi in stare sa reprezinte interesele Romaniei, deoarece nu stie sa gaseasca solutii de negociere si sa evite situatia de veto.

In cadrul conferintei de presa de marti, presedintele a explicat de ce merge el, si nu Ponta, la Bruxeles. „Este un moment dificil. Nimeni nu e multumit de cum arata propunerea de buget lansata de Van Rompuy. Stiu ca am potential mai mare decat premierul. Pot servi interesele mult mai bine decat ar putea s-o faca Ponta. Niciodata nu am sa fug de exercitatrea atributiunilor consitutionale pentru a-mi proteja pielea. Stiu responsabilitatea uriasa pe care o am. Am raspunderea constitutionala sa gasesc solutii care sa previna situatia de veto. Nu se poate merge pe aceasta idee daca esti responsabil, mai ales din postura de stat beneficiar”, a declarat seful statului.

De asemenea, Basescu a mai facut, public, o rugaminte catre premier si parlament: „sa aiba in atentie faptul ca sunt in plin proces de negociere premergator sosirii la Bruxelles si semnalele divergente pot crea confuzie care va fi in defavoarea noastra.”

author avatar
Alina Costache
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger