AcasăNewsBasescu: "Am informat CE ca aderam la acord, daca Parlamentul vrea altceva,...

Basescu: „Am informat CE ca aderam la acord, daca Parlamentul vrea altceva, e treaba lui!”

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la Cotroceni, ca si-a asumat informarea Comisiei Europene in legatura cu faptul ca Romania va adera la acordul interguvernamental stabilit la Bruxelles, seful statului mentionand ca daca Parlamentul vrea altceva, este treaba legislativului.

„Eu mi-am asumat informarea Comisiei ca Romania va adera la acest acord. Daca Parlamentul hotaraste altceva, e problema lui”, a spus Basescu. El a mai spus ca aderarea la acest acord este in interesul Romaniei.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Bruxelles, ca Romania trebuie sa treaca in Constitutie, si nu in alt act normativ, prevederile privind bugetul si deficitul structural, din acordul convenit la summit-ul UE.

Presedintele Basescu a subliniat ca una dintre prevederile acordului se refera la obligatia statelor care adera la acesta de a include in legislatia nationala angajamentul pentru „buget national echilibrat si in surplus”, ceea ce inseamna ca deficitul structurat nu trebuie sa depaseasca 0,5% din PIB.

author avatar
Ciprian Purice
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger