AcasăNewsBasescu: Am facut presiuni asupra lui Rus. A fost pacalit

Basescu: Am facut presiuni asupra lui Rus. A fost pacalit

Traian Basescu

Traian Basescu a afirmat, miercuri, intr-o declaratie de presa, ca a facut presiuni asupra fostului ministru de Interne, Ioan Rus. „Eu am facut presiuni asupra sa prin declaratiile pe care le-am facut de aici (de la sediul sau de campanie – n.r.)”, a sustinut presedintele suspendat, care a spus ca, in opinia sa, Rus a fost pacalit sau incorect informat cu privire la listele electorale pentru referendum.

Traian Basescu

Iata principalele declaratii ale lui Basescu:

– Constat ca este inca o mare confuzie legat de referendum, de alegeri. Din acest motiv am facut pentru presa un document care ia fiecare lege pentru fiecare tip de alegeri si va reda articolul din respectiva lege cu privire la listele electorale, spre exemplu. Stiu ca e neinteresant, dar ajuta la o discutie bazata pe lege. Fiecare tip de alegeri are propria lui lege si propriul lui tip de intocmire a listelor electorale.

-Pentru referendumul care vizeaza demiterea presedintelui Romaniei, lista este in conformitate cu Legea 370/2004 si care este definita in articolul 2 – lista electorala permanenta – cuprinde toti cetatenii romani cu varsta peste 18 ani, indiferent unde s-ar afla ei. Lista electorala definita de Constitutie isi gaseste definirea si in lege.

-Si acum venim si la un raspuns pe care i-l datorez domnului ministru Rus. Vad ca domnul Crin Antonescu spune ca nu a facut niciun fel de presiune asupra domniei sale, eu spun ca da, am facut, prin declaratiile pe care le-am facut de aici. Care s-au dorit tot timpul o atentionare cu privire la modul de intocmire a listelor.

Eu ii transmit acum domnului ministru Rus, pe care nu il suspectez de rea-credinta. Este clar ca a fost pacalit sau incorect informat. A iesit si a spus cu gura dansului: am actualizat listele de la alegerile locale. Este clar ca a fost naiv.

-La cei 18,3 milioane trebuia sa mai adauge 460.000 de cetateni romani cu domiciliul in strainatate, care sunt inregistrati ca atare in evidentele MAI si care au redus cvorumul cu o jumatate de milion de electori. Domnule Rus, considera ca si acum, dupa ce nu mai esti in functie, fac presiune pe domnia ta, pentru simplul motiv ca listele nu au fost bine intocmite.

Suntem in tara birocratiei desavarsite. Nimeni nu face adresa la institutia care detine acum listele electorale, desi, daca-mi permiteti un comentariu personal, eu nu cred ca are nevoie CCR de listele nominale, pentru ca acolo sunt 18,3 milioane de romani. Nu vad cine ar lua cele 18 milioane sa le inventarieze cu creionul, cred ca documentul de care are nevoie Curtea este cel care se afla pe site-ul BEC, cel care vizeaza judetele.

De aici, din garaj, mai fac o presiune- acolo au fost niste oameni care l-au pacalit inclusiv pe dansul (pe Ioan Rus-n.r)

author avatar
Cristina Stefan
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger