AcasăNewsBăsescu agață tinicheaua PMP de centura liberală

Băsescu agață tinicheaua PMP de centura liberală

Chiar dacă și-a rezervat un loc călduț de europarlamentar, Traian Băsescu tot mai veghează la ce se întâmplă cu PMP. Pe undeva este de înțeles, doar ce a reactivat-o pe EBA, pe care o așteaptă noi „succesuri” în politică. Dar până atunci e musai să agațe tinicheaua „pemepistă” de centura liberală, iar pentru asta îi curăță de scame și paltonul, și pantalonii liderului PNL. Gata, s-a terminat cu miștourile ieftine, Şică Mandolină a murit, trăiască noul și mărețul Ludovic Orban, un bărbat politic adevărat, zice Traian. Nu știm, însă, dacă era în trezvie sau mahmureală, aici lucrurile rămân tulburi.

Pe Băsescu de azi îl impresionează totul la Ludovic Orban. Trage un pârț liberalu’ și duhoarea este esență de trandafiri, râgâie ludovicul lui Iohannist, avem noul hit al toamnei, ce să mai, înflorește pământul în urma pașilor săi. Și dacă nici fostul președinte nu știe cum e cu lingușitul și lustruitul clanțelor…

Prima chestie care l-a marcat pe tovarășul Petrov a fost intuiția lui Orban, acest fiu al Mamei Omida, alăptat de la țâța tatălui. „Eu am fost oarecum sceptic când spunea el «am 237 de voturi».  Și a avut 238. Nu îi fac un compliment lui Orban, însă exactitatea cu care a știut să spună cifra care va fi la moțiune a fost impresionantă. Și primul mare gest de maturitate a lui Orban”. Ei, dar ce vorbim noi de maturitate. E mai mult de atât, Elvisul politicii noastre intră în panteonul marilor oameni de stat! „Nu o să-i mai spun Sică Mandolină, de-acuma. Îi spun Ludovic Orban”. Pentru Băsescu, e clar: când Iohannis l-a desemnat premier, i-a spus lui Orban: „Te-am numit și-acum zboară, șoimu’ tatii, şi fă-ţi majoritate!”. Hai, măi, Ludovic, simte-te și tu și sari la cap cu un post pentru EBA, ai grijă și de eugenia tolomacă!

Tăriceanu, invitat la Bruxelles

Cum limba nu-i dă pace, iar acadeaua liberală e prea dulce s-o refuze, Traian și-a permis și o proiecție a viitorului penelist. Cică-i măreț, cum n-a visat vreodată PSD-ul. Adică, în loc de o alianță cu ALDE, Ludovic Orban va hali cu totul partidul lui Tăriceanu, care își va da obștescul sfârșit în măruntaiele grupării „brătienilor”.

„Tăriceanu vine (n.n. – la negocieri cu Orban), dar își mai plimbă fizicul de manechin, știi, prin presă. Tăriceanu o să vină cum e chemat, că asta e soarta lui. Primește funcții. Tăriceanu nu e frământat de problema lui, el are un grup în spate, un grup clientelar, care s-a văzut că nu face nimic politic, că altfel ar fi luat 5%. N-au organizații, n-au structuri, nu mișcă electoratul propriu în teritoriu, dar grupul ăla îl presează să le garanteze prezența pe liste pe locuri eligibile. ALDE se va retopi în PNL. Poate că e timpul Tăriceanu să aștepte să se ocupe de altceva. Poate i-a venit timpul. E de-o seamă cu mine. Să aștepte alegerile următoare (n.n. – europarlamentare)”.

Moștenirea Elenei B., în siguranță

În ceea ce privește tinicheaua sa, Traian Băsescu jură că PMP nu-i de vânzare. Dar, ce, a vrut cineva să-l cumpere? Și banii, pe factură sau pe sub mână, ca-ntre mateloți, marinare?! Oricum, să se știe în piață, zice nea Traian: PMP e moștenirea Elenei, așa că nimeni să nu se atingă de jucăria fetei! „PMP-ul nu este de vânzare, ăsta e mesajul. Este un partid care creşte frumos, e un partid care nu s-a băgat niciodată în alianţe murdare, un partid care, micuţ şi fără resurse cum e, a reuşit să treacă de fiecare dată pragul şi în Parlamentul României, şi de două ori la Parlamentul European. Este un partid care după părerea mea va creşte foarte frumos. Cu liberalii este o alianţă naturală pe care eu îi încurajez pe cei care au rămas la partid să o menţină, dar ca alianţă şi exclus ca fuziune”, dă asigurări Traian Băsescu.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
224 afisari

1 COMENTARIU

  1. @Invitarea lui Traian Băsescu pe la televiziunile concurente cu OTV, a lui Dan Diaconescu, se pare că a provocat și o creștere a numărului cazurilor de diaree printre cei ce au avut acces la considerațiile lui Traian Băsescu, ? Considerați că incidența bolilor infecțioase soldate cu diaree ar trebui evaluată și după aparițiile publice ale lui Traian Băsescu, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger