AcasăNewsBasescu: Acordul pentru amplasarea scutului antiracheta nu are anexe secrete

Basescu: Acordul pentru amplasarea scutului antiracheta nu are anexe secrete

La intoarcerea din SUA, pe aeroportul „Henri Coanda”, presedintele Traian Basescu a facut cateva declaratii legate de semnarea acordului privind scutul antiracheta.

„Cu ocazia acestei vizite, s-a semnat un document important pentru securitatea nationala si s-a adoptat o declaratie legata de parteneriatul strategic pentru secolul XXI. Acordul pentru amplasarea unui sistem de securitate este un acord care prin continutul sau, odata transpus in practica, face ca nivelul de securitate al Romaniei sa fie cel mai inalt din istorie”.

„Amplasarea sistemului de apararea antiracheta pe teritoriul Romaniei nu este doar in flosul Romaniei si este in egala masura o valoare castigata pentru statele europene.  Obiectivul nostru este ca in timp aceasta constructie de securitate bilatelala sa deviana parte a sistemului antiracheta al NATO”.

„Acordul nu are nimic secret in el. Vreau sa indepartez orice speculatie legata de anexe secrete”, a declarat presedintele precizand ca, in cateva zile, acordul va fi facut public, atat in Romania, cat si in SUA.

77 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger