AcasăNewsBasescu: Acciza este o crima pentru Romania

Basescu: Acciza este o crima pentru Romania

Traian Basescu

Traian Basescu este de parere ca acciza la carburant este o crima pentru Romania.

Traian Basescu

“Astazi Ordonanta de Urgenta nu a fost adoptata in plenul Camerei, ci a fost retrimisa la comisia de buget. Cred ca exista o noua sansa sa punem sub semnul intrebarii taxa pe combustibil, pentru ca ordonanta nu a fost adoptata. Am in pregatire o scrisoare care va pleca spre Parlament cu argumentele de ce trebuie respinsa OUG de Parlament. Este o crima pentru economie! Sper ca ceea ce voi spune sa fie dezbatut de oameni care inteleg, si nu de propagandisti. Este o crima pentru economie. Au fost introduse 35 de taxe noi. Este o povara enorma pentru economie si implicit pentru cetateni.

Politica fiscal-bugetara generata de Guvernul Ponta si acceptata de FMI este gresita. Stiu cum reactioneaza economia, oamenii. S-a introdus celebra taxa pe infrastructuri, s-a introdus de azi si taxa suplimentara pe combustibil.

Ne pregatim de un esec major in executia bugetara. Daca privim la bugetele anilor 2012-2013-2014. pentru 2014, Guvernul Ponta si FMi au acceptat venituri in bugetul de stat de 217 miliarde. O crestere fata de 2013. Numai daca ne uitam ca o crestere economica de 3,5% a generat o crestere de incasari de 7 miliarde, ne putem pune intrebarea ce crestere economica sa avem ca sa avem 17 miliarde”, a spus Basescu luni seara, intr-o conferinta de presa de la Cotroceni.

author avatar
Andra Nesu
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger