AcasăNewsBasescu: Abdicarea Regelui Mihai a fost un act de tradare

Basescu: Abdicarea Regelui Mihai a fost un act de tradare

Decizia Regelui Mihai de a abdica a fost „un act de tradare”, si Regele a fost „sluga la rusi” a declarat Traian Basescu. „Tot continuam sa consideram ca abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de tradare a interesului national al Romaniei. Din partea Regelui. Acesta este punctul meu de vedere”, a spus seful statului la B1 TV.

„Vedeti, noi inca nu ne asezam corect valorile. Spre exemplu, pentru noi toti si pentru istorie, Antonescu ramane responsabil de Holocaust impotriva evreilor si a tiganilor, ducerea lor in Transnistria, nu stiu ce. Nimeni nu spune ca statul roman avea un sef de stat atunci. Asta (maresalul Antonescu, n.red.) era doar prim-ministru atunci. Unora le dam averi, iar pe altii ii consideram criminali de razboi – seful de stat si prim-ministrul. Doar pentru ca unul a fost sluga la rusi si a lasat tara prin abdicare il iertam, de toate pacatele?”, a comentat Basescu.

Intrebat daca nu i s-a reprosat in intalnirile cu Regele Mihai apropierea fata de printul Paul, presedintele a spus ca relatia cu acesta a fost pentru a proba faptul ca nu are probleme in ceea ce priveste Casa Regala. „Eu am facut un gest sa probez ca nu am nimic cu Casa Regala, pentru ca Paul e parte a Casei Regale„, a spus presedintele, invartind cutitul in rana. Casa Regala a Romaniei nu recunoaste statutul regal al lui Paul Lambrino, nepot al lui Carol al II-lea dintr-o casatorie morganatica cu Zizi Lambrino.

Pe de alta parte, presedintele a reamintit, in contextul unei intrebari, ca se implinesc 70 de ani de la „hai sa-i spunem de la celebra «Soldati romani, va ordon treceti Prutul!»”.

El a spus ca daca ar fi fost in acel moment istoric ar fi dat acelasi ordin. „Da, pentru ca aveam un aliat si aveam de recuperat un teritoriu. Daca aveam conditiile de atunci probabil ca as fi facut-o”, a spus el.

 

author avatar
A.P. Redactor
1.189 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sant de acord cu presedintele,cred ca eroii neamului cum este si Maresalul Ion Antonescu merita sa lise acorde cinstea cuvenita,puneti inapoi statuia Maresalului din fata garii din Piatra Neamt,pt cine nu stie de aici s-a dat celebrul ordin :Soldati va ordon treceti prutul…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger