AcasăNewsBasescu a sesizat Curtea Constitutionala referitor la reprezentarea Romaniei la Consiliul European

Basescu a sesizat Curtea Constitutionala referitor la reprezentarea Romaniei la Consiliul European

Seful statului a sesizat Curtea Constitutionala, cu privire la reprezentarea Romaniei La Consiliul European. Traian Basescu sustine ca, daca merge la Bruxelles fara aprobarea sa expresa, premierul Ponta isi insuseste atributiile constitutionale ale presedintelui.

Curtea Constitutionala va discuta miercuri sesizarea inaintata de catre presedintele Basescu referitor la oficialul care va reprezenta Romania la Consiliul European, din 28, de la Bruxelles, potrivit realitatea.net.

De altfel, seful statului i-a trimis premierului, miercuri, o scrisoare, prin care il avertizeaza pe seful Executivului ca reprezentarea Romaniei la Consiliul European fara o aprobare din partea presedintelui ar echivala, juridic, cu o insusire a atributiilor celui dintai. „Va atrag atentia ca absenta unei aprobari exprese din partea Presedintelui Romaniei cu privire la mandatul de participare la reuniunea Consiliului European, coroborata cu lipsa delegarii exprese a Prim-ministrului in calitate de reprezentant al statului roman, va echivala, din punct de vedere juridic, cu o insusire a unei atributii constitutionale a Presedintelui Romaniei de catre primul-ministru”, se arata in textul scrisorii adresate de Basescu lui Ponta.

Presedintele si premierul au discutat pe marginea acestui subiect, saptamana trecuta, la Cotroceni, fara sa ajunga, insa, la o concluzie.

223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger